Cele mai citite
 


Protocol pentru prevenirea şi combaterea traficului de droguri în şcoli
miercuri, 4 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 feb /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), ai Poliţiei Capitalei şi ai Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti au decis să elaboreze urgent un protocol de parteneriat prin care să fie promovate acţiuni comune, cu rol preventiv, de combatere a traficului de droguri, în 104 unităţi de învăţământ din Capitală, identificate a fi în situaţii de risc.

În cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul ANA, au fost analizate posibilităţile de susţinere a proiectelor pilot care şi-au dovedit eficienţa pe parcursul anilor anteriori şi au fost puse în discuţie modalităţile concrete de armonizare a proiectelor cu rol preventiv, cu activităţile de combatere a traficului de droguri, a informat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ANA, Petre Crăciun.

Totodată, s-a hotărât ca la nivelul fiecărei unităţi şcolare să fie creată o echipă interinstituţională, formată din directorul adjunct al fiecărei unităţi şcolare, responsabil cu implementarea proiectelor şi a programelor, un specialist de la Agenţia Naţională Antidrog şi un poliţist de proximitate. Echipa va avea ca principal rol asigurarea managementului situaţiilor de risc în ceea ce priveşte consumul de droguri, cu scopul referirii cazurilor depistate către serviciile specializate de evaluare, prevenire şi consiliere antidrog.
Structurile operative ale poliţiştilor antidrog şi ordine publică îşi vor concentra preocupările, potrivit competenţelor specifice, pentru cunoaşterea şi neutralizarea acelor împrejurări, intenţii sau preocupări nonconformiste ale unor elevi, foşti elevi, dealeri de cartier, personal de pază etc. care amplifică factorii de risc ce pot determina iniţierea sau stimularea consumului de tutun, alcool sau droguri în incinta sau perimetrul unităţilor şcolare.
Trimestrial, instituţiile implicate vor realiza o analiză a eficienţei activităţilor implementate, având rolul de armonizare a acestora la dinamica fenomenului.
Fiecare instituţie, în paralel, va derula în şcoli proiectele din competenţă, planificate pentru anul şcolar 2008-2009. AGERPRES/(Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.