Cele mai citite
 


A început campania de vaccinare a studenţilor
marţi, 8 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 a început luni la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila'.
Pentru început au fost distribuite 200 de doze de vaccin iar dacă va fi nevoie acestea vor fi suplimentate, probabil şi după vacanţa de iarnă, a precizat dr. Cristina Moculescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.
Primele care s-au vaccinat au fost fetele, care au declarat după vaccinare că se simt bine şi că au încredere în vaccin. La facultate au fost înregistrate cazuri de gripă nouă în anii I, III, IV şi VI, ceea ce i-a determinat pe o parte dintre studenţi să vină să se vaccineze.
Prof. dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', a subliniat că este foarte importantă campania de vaccinare în rândul studenţilor de la medicină pentru că aceştia cunosc exact ce înseamnă gripa nouă şi ce înseamnă o vaccinare.
El a precizat că în sediul Facultăţii de Medicină îşi desfăşoară cursurile studenţii din ani mici, I şi II - aproximativ 1.000 -, ceilalţi studenţi învăţând la alte puncte ale universităţii din Capitală, în laboratoare. Studenţii care îşi desfăşoară practica în spitale vor fi vaccinaţi acolo, a mai menţionat Popa.
'Într-o jumătate de oră au fost vaccinaţi 11 studenţi. Este luni, este începutul zilei şi pe parcurs vor veni mai mulţi. Vaccinul este valoros, fără efecte secundare şi un lucru este evident: că gripa se răspândeşte şi singura modalitate de a o stopa este vaccinarea' - a subliniat prof. Florian Popa.
El a adăugat că studenţii din anii mari au contacte cu bolnavii şi ar trebui să se vaccineze.
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că ultimele date arată că fenomenul este în extindere şi singura posibilitate de a lupta este vaccinarea. 'Ne aşteptăm ca vârful celui de al doilea val să apară în luna ianuarie. În ultimele 24 de ore au mai fost înregistrate două decese la persoane cu comorbiditate. Rata de atac a fost de 15-29%. Ne aşteptăm ca în al doilea val să se ajungă la 20-25%' - a precizat prof. Streinu Cercel.
Înainte să fie vaccinaţi, studenţilor li s-a făcut un mic consult, au fost întrebaţi dacă sunt sănătoşi, dacă au alergii la ou sau zahăr.
Medicii precizează că vaccinarea pentru gripa sezonieră se poate face concomitent cu vaccinarea împotriva gripei noi iar aceasta din urmă se poate face la 21 de zile după ce o persoană s-a vaccinat împotriva gripei sezoniere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Luni începe vaccinarea studenţilor împotriva gripei pandemice Luni, 7 decembrie, va începe vaccinarea studenţilor împotriva gripei pandemice, la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila ' din Bucureşti, a precizat, joi, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Fundaţia Renaşterea a iluminat în roz Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' a fost iluminată în roz - culoarea speranţei - joi seară, cu ocazia celei de a XV-a ediţii a evenimentului organizat anual de Fundaţia Renaşterea, care s-a desfăşurat sub sloganul ''Donează Sănătate. Donează Frumuseţe''.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Covasna: Direcţia Sanitară, nemulţumită de campania de vaccinare împotriva gripei noi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna este nemulţumită de modul în care medicii din judeţ s-au implicat în campania de vaccinare împotriva gripei noi, dar şi de faptul că, până în prezent, doar aproximativ 11.000 de localnici şi-au administrat vaccinul împotriva virusului AH1N1, informează...
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti