Cele mai citite
 


Harghita: Primul caz de gripă nouă, la Odorheiu Secuiesc
marţi, 8 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O elevă din Odorheiu Secuiesc a fost diagnisticată, la sfârşitul săptămânii, cu gripă nouă, acesta fiind primul caz de infectare cu virusul pandemic înregistrat în acest municipiu.
Şefa Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, Cornelia Miron, a precizat că este vorba de o elevă din clasa a IX-a de la Liceul Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc. Fata a fost internată la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, iar starea ei este bună. Cursurile la clasa în care învaţă eleva au fost suspendate pentru o săptămână.
De asemenea, la sfârşitul săptămânii s-a confirmat prezenţa virusului AH1N1 la o profesoară de la Şcoala Generală din localitatea Căpâlniţa şi la un educator de la o grădiniţă din Miercurea Ciuc. Cele două unităţi de învăţământ sunt monitorizate, dar nu s-a decis supendarea cursurilor întrucât, deocamdată, nu s-au semnalat nici un fel de probleme în rândul elevilor.
Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns, în Harghita, la 62.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Un poliţist şi un jandarm, infectaţi cu AH1N1 Şapte noi cazuri de infectare cu virusul pandemic AH1N1 au fost confirmate, miercuri, în Harghita, printre bolnavi numărându-se şi un jandarm, un poliţist, un funcţionar public şi doi medici.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu AH1N1 a ajuns la 104 - Numărul cazurilor de infectare cu virusul pandemic AH1N1 a ajuns, în Harghita, la 104, ultimele îmbolnăviri fiind înregistrate în zona Odorhei.
Harghita: Încă cinci cazuri de gripă nouă la Miercurea Ciuc O îngrijitoare de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita şi alte patru persoane din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate sâmbătă ca fiind bolnave de gripă nouă.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Alba: Primul caz de gripă nouă, în afara municipiului Alba Iulia Primul caz de gripă nouă în afara municipiului reşedinţă de judeţ a fost confirmat vineri în Alba la un elev al Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş, alte două îmbolnăviri fiind înregistrate la doi adulţi din Alba Iulia.