Cele mai citite
 


Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava
marţi, 8 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
'Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, din zona Fălticeni, care a fost luat cu ambulanţa din Brodina şi adus la Suceava. Pentru că starea lui de sănătate era gravă a fost intubat şi trimis de urgenţă la Iaşi, unde i s-a pus diagnosticul de insuficienţă renală cronică, şoc toxico-septic şi etilism cronic, la care s-a adăugat şi infecţia cu virusul A/H1N1', a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
Bărbatul a decedat pe 2 decembrie la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Iaşi, dar confirmarea că decesul a fost cauzat de infectarea cu noul virus gripal a venit duminică seara.
Lăzăreanu a menţionat că după confirmarea acestui caz, DSP Suceava a efectuat o anchetă epidemiologică în familia bărbatului, constatând că rudele acestuia nu ştiu să fi suferit de vreo boală.
'La noi nu a stat niciodată internat, în vreunul din spitalele din judet,', a spus Lăzăreanu, precizând că bărbatul domicilia în comuna Rădăşeni, dar ambulanţa l-a ridicat, pe 2 decembrie, de la Brodina şi l-a adus la Secţia de Infecţioase a Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, de unde a fost transferat la Iaşi, unde a decedat în aceeaşi zi.
În ultimele 48 de ore, în judeţul Suceava s-au confirmat alte şase cazuri de gripă nouă.
Potrivit directorului DSP, Lăzăreanu, printre cele şase cazuri de gripă nouă confirmate la sfârşitul acestei săptămâni se află şi două persoane ce prezintă factori de risc, respectiv o femeie însărcinată şi o persoană cu leucemie.
Primul deces din România cauzat de gripa nouă a fost înregistrat în judeţul Suceava, pe 20 noiembrie,fiind vorba de un bărbat din oraşul Siret, în vârstă de 43 ani.
Alte două decese din judeţ au fost consemnate săptămâna trecută- o femeie de 36 ani, din zona Rădăuţi, şi un bărbat de 37 ani, din Fălticeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Suceava: Anchetă la spitalul judeţean, după ce un bebeluş suspectat de meningo-encefalită a murit Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a demarat o anchetă ce vizează cazul unui bebeluş de opt luni, suspectat de meningo-encefalită, ce a murit în elicopterul care-l transporta spre Iaşi, fiind transferat din Secţia ATI a SJU, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă...
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.