Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1
marţi, 8 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat luni, în unanimitate, 'Planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1'.
Obiectivul fundamental al planului îl constituie protejarea populaţiei aflate pe teritoriul judeţului Caraş-Severin împotriva unei pandemii de gripă şi vizează îndeplinirea mai multor măsuri.
Printre acestea se regăseşte pregătirea autorităţilor şi a populaţiei pentru furnizarea unui răspuns rapid şi credibil, în cazul unei pandemii de gripă, detectarea promtă a apariţiei unui nou virus gripal în perioada de alertă a pandemiei, limitarea numărului de persoane infectate şi asigurarea condiţiilor optime de îngrijire a bolnavilor la domiciliu sau, după caz, în spital sau în alte spaţii amenajate.
Toate măsurile trecute în 'Planul judeţean de urgenţă ' se implementează la nivel judeţean de către instituţiile având atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.
Planul mai conţine o prezentare a ceea ce înseamnă pandemia de gripă, fazele pandemiei de gripă, acţiunile de urmat în cazul suspiciunii sau confirmării infectării cu noul virus gripal, căile de transmitere şi răspândire, acţiunile de limitare, precum şi atribuţiile ce revin membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă Caraş-Severin.
La nivelul Caraş-Severinului nu a apărut niciun caz de infectare cu virusul A/H1N1, însă, în judeţ sunt prezenţi la cursuri circa 400 de străini, persoane care vin din ţări în care s-a declarat starea de urgenţă la nivel naţional pentru epidemie de gripă A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Primul caz de gripă cu virus A/H1N1 din acest an în judeţ Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1, din acest an, din judeţul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internată în prezent la Târgu Mureş.
Constanţa: Carantină la spital; lăuza care a murit avea gripă cu virus A/H1N1 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este în carantină după ce analizele de laborator au confirmat, vineri după-amiază, că o lăuză în vârstă de 27 de ani care a decedat avea gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: A murit lăuza suspectată de gripă cu virus A/H1N1 Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: Patru noi cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces, în ultimele 24 de ore Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi un deces au fost înregistrate în ultimele 24 ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.