Cele mai citite
 


SANITAS amână declanşarea conflictului de muncă până în luna mai
miercuri, 4 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 feb /Agerpres/ - Preşedintele SANITAS, Marius Petcu, a anunţat, miercuri, după întâlnirea dintre sindicate şi conducerea Ministerului Sănătăţii, că pentru a avea o evaluare exactă a situaţiei din minister, se va amâna declanşarea unui conflict de muncă, dar şi aplicarea celor convenite în acordul semnat cu fostul ministru al Sănătăţii, respectiv primele de stabilitate, creşterile salariale de 10%, primele de vacanţă.

Liderul sindical a explicat că se doreşte o cunoaştere mai exactă a situaţiei din cadrul sănătăţii. Marius Petcu a precizat că în a doua parte a anului, dacă nu se va găsi o formă de compensare care să acopere şi primul semestru, atunci vor fi începute discuţiile pentru declanşarea unui eventual conflict de muncă.

Preşedintele SANITAS a ieşit mulţumit de la întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, spunând că a fost o discuţie constructivă şi că părţile au decis să se întâlnească lunar şi să se analizeze toate propunerile ministerului şi Guvernului. Acest lucru se va întâmpla lunar până pe 15 aprilie.
Petcu s-a arătat mulţumit de faptul că nu vor fi disponibilizaţi angajaţii din sistemul de sănătate şi de asemenea angajaţii din sistem nu vor pierde drepturile salariale sau sporurile pe care le aveau în 2008.
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac şi-a exprimat mulţumirea faţă de modul în care a discutat cu reprezentanţii SANITAS şi a menţionat că până în luna aprilie va avea o evaluare exactă a situaţiei din sistem şi după aceasta vor fi luate măsuri astfel încât să fie sprijiniţi angajaţii.
Ministrul Sănătăţii a spus că "sănătatea" a obţinut 4,02% din PIB, cu 0,2% mai mult faţă de anul trecut, dar acest buget nu va putea acoperi creşterile salariale cu 10%, aşa cum se cerea prin acordul semnat la sfârşitul anului trecut.
El a spus că se va face o analiză şi a încasărilor la nivelul Fondului asigurărilor de sănătate şi în funcţie de aceste încasări se va putea discuta concret despre cerinţele prevăzute în acord.
Ion Bazac a menţionat că aceste discuţii vor avea loc de la o etapă la alta şi că până pe 15 aprilie va exista o evaluare economică la nivelul ţării. El a accentuat asupra faptului că îi este greu să facă promisiuni, dar situaţia se va reglementa şi vor exista mecanisme capabile să asigure o bază de discuţie în semestrul doi al anului. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.