Cele mai citite
 


Sibiu: Radiatoare şi paturi pentru încălzirea pacienţilor
marţi, 8 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii celui mai mare spital din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean, se vor încălzi, în cursul nopţii de luni spre marţi, folosind pături în plus şi radiatoare electrice, de care a încercat să facă rost conducerea spitalului după ce alimentarea cu gaze în municipiu a fost întreruptă, ca urmare a exploziei unei conducte, a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, directorul spitalului, Gabriel Budescu.
În cazul pacienţilor în stare gravă, aceştia au fost redistribuiţi în rezerve pentru a avea şi căldură, în funcţie de capacitatea spitalului.
La Spitalul Clinic Judeţean, în Secţia de Chirurgie Plastică sunt internaţi în continuare şi cei şase angajaţi ai E.ON. Gaz, victime ale exploziei produse în timp ce lucrau la conducta de gaze avariată. Starea celor şase răniţi este stabilă. Victimele exploziei, cei şase bărbaţi cu vârsta între 27 şi 53 de ani, au arsuri de gradul 2 şi 3 pe mâini, faţă şi la nivelul căilor respiratorii superioare.
E.ON Gaz nu a comunicat, până luni seara, concluziile anchetei demarate în urma exploziei la conducta de gaze.
Doar cei de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au pronunţat privind cauza exploziei, anunţând că deflagraţia s-a produs de la o scânteie, în timpul unor lucrări de modernizare efectuate chiar de victimele accidentului.
În urma efectuării unor lucrări de modernizare a staţiei de reglare sector, la înlăturarea unui obturator, s-a produs o scânteie mecanică, ce a declanşat aprinderea instantanee a scurgerilor de gaze. La locul intervenţiei s-au deplasat cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie, o motopompă remorcabilă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sibiu. Ulterior, au mai fost solicitate trei ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Sibiu. S-au luat imediat măsuri pentru a întrerupe alimentarea cu gaze, pentru oprirea alimentării cu energie electrică şi pentru mărirea presiunii apei.
La locul producerii evenimentului au fost solicitate şi echipaje din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, o echipă de intervenţie de la E-on Gaz şi reprezentanţi aparţinând societăţii Electrica.
În urma exploziei, au rezultat şase victime. Acestea au fost transportate la Unitatea Primiri Urgenţe din Sibiu, suferind arsuri de gradul I, II şi III, pe faţă şi membre.
Primarul Klaus Iohannis a anunţat luni că este posibilă întreruperea cu gaze naturale în tot municipiul, până marţi dimineaţa, ca urmare a exploziei la conducta de gaze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...