Cele mai citite
 


Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate
marţi, 8 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.
După cum susţine dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, dintre bolnavii la care s-a confirmat existenţa virusului A/H1N1 au fost declaraţi vindecaţi 82, în prezent mai fiind bolnavi 12 adulţi şi 6 copii, un număr de 8 focare aflându-se în evoluţie.
'Au fost confirmaţi bolnavi în 12 localităţi din judeţ, cei mai mulţi bolnavi, 78, fiind confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între unu şi 3 cazuri', a precizat dr.Dana Negru.
Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de bolnavi aparţine categoriilor de vârstă 15-19 ani - 38 de cazuri, 10-14 ani - 12 cazuri, respectiv 25- 29 ani - 7 cazuri.
În ceea ce priveşte programele de vaccinare derulate la nivelul judeţului, dr. Dana Negru a precizat că medicii continuă vaccinarea HPV (human papiloma virus), 44 tinere din clasele a VI-a şi a VIII-a fiind deja vaccinate. Continuă şi vaccinarea antigripală pandemică, fiind eliberate un număr de 3.269 doze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Arad: 83 de cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Un nou caz de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1 a fost confirmat, miercuri, în judeţul Arad, numărul total al contaminării arădenilor cu acest virus ajungând la 83.
Arad: În judeţul Arad au fost confirmate 92 de cazuri de gripă nouă Arad, 6 dec /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că în judeţ au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 92, în ultimele...
Alte 13 cazuri de gripă nouă confirmate în judeţul Arad Arad, 29 nov /Agerpres/- Alte 13 cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Arad, totalul persoanelor contaminate cu cu virusul A/H1N1 în acest judeţ ajungând la 75.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139 La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate Arad, 5 dec /Agerpres/ - Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1 au fost confirmate în judeţ, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 90, informează dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate...