Cele mai citite
 


Maramureş: SMURD, pregătit să intre în acţiune
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul SMURD a devenit operaţional în judeţul Maramureş iar în primă fază va acoperi municipiul Baia Mare, urmând să se extindă în oraşele Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus.
Paramedicii nu sunt cadre medicale, ci personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, care a parcurs deja un curs de prim ajutor calificat, atât teoretic, cât şi practic, în centrele de pregătire care funcţionează pe lângă SMURD Oradea şi Târgu Mureş.
Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a declarat marţi că din cadrul instituţiei au fost instruite 52 de persoane: 21 pentru Baia Mare, 16 pentru Sighetu Marmaţiei şi 15 pentru oraşul Vişeu de Sus.
Fiecare membru al unui echipaj de prim ajutor a parcurs cel puţin 146 de ore de pregătire în acest sens. După un an de experienţă, fiecare paramedic va parcurge un nou modul de instruire, ca, în final, fiecare să aibă la activ cel puţin cinci asemenea module.
'Membrii echipajelor de prim ajutor stabilizează pacientul şi îl pregătesc în vederea transportului la departamentul de urgenţă al spitalului judeţean sau orăşenesc cel mai apropiat. Personalul bine instruit poate mobiliza cu grijă pacientul şi poate administra tratamentul adecvat, astfel încât şansele ca pacientul să ajungă la urgenţă în condiţii optime să crească' - a precizat Cornel Băbuţ.
Răspunsul prompt la solicitare este esenţial iar cunoaşterea zonei geografice este foarte importantă pentru a putea alege întotdeauna calea cea mai rapidă de acces.
ISU Maramureş are în dotare trei ambulanţe de tip B şi va avea în curând una de tip C. Două ambulante de tip B sunt repartizate oraşelor Vişeu de Sus şi Sighetu Marmaţiei iar celelalte două, tip B şi C, pentru Baia Mare. Ambulanţele de tip B sunt de prim ajutor şi au trei paramedici iar ambulanţa de tip C, de terapie intensivă, pentru cazurile mai grave, are un medic, un asistent şi doi paramedici.
Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş a subliniat că cetăţenii ar trebui să nu solicite în mod abuziv deplasarea paramedicilor, deoarece în altă parte s-ar putea ca cineva să aibă într-adevăr nevoie de ajutorul lor pentru a salva o viaţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.