Cele mai citite
 


Buzău: Doar 200 de elevi au fost vaccinaţi în judeţ
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 202 de elevi au fost vaccinaţi în judeţul Buzău împotriva gripei cu virus AH1N1 dintr-un total de 20.000 de elevi în vârstă de peste 16 ani.
Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, în perioada 29 noiembrie - 7 decembrie, au fost vaccinate antigripal 21 de cadre ale Ministerului de Interne, 283 de cadre medicale, 154 de elevi de liceu şi 48 de elevi de la şcolile postliceale.
Campania de vaccinare a început pe 29 noiembrie, când la Buzău au sosit 16.450 de doze de vaccin antigripal, dintre care 14.200 de doze pentru elevi de peste 16 ani.
Dr.Venera Acsinte, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, a declarat pentru AGERPRES că numărul mic de elevi imunizaţi este cauzat de timpul scurt, campania de vaccinare fiind în curs de desfăşurare. Potrivit acesteia, DSP nu poate monitoriza cazurile de refuz, întrucât cei care nu doresc să se vaccineze nu se prezintă la medic.
La Buzău au fost confirmate 52 cazuri de gripă pandemică, trei licee şi-au suspendat cursurile, iar pentru alte 49 de cazuri se aşteaptă rezultatele Institutului Cantacuzino.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
Buzău: Profesorii şi doctorii refuză să se vaccineze contra AH1N1 Doar unu la sută din cei 7100 de profesori buzoieni şi 15 la sută din cele 2500 de cadre medicale din spitale s-au imunizat contra virusului AN1H1, transmite corespondentul AGERPRES.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.