Cele mai citite
 


Maramureş: Numărul virozelor respiratorii, în creştere
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş (DSP) au precizat marţi că în ultima săptămână în judeţ s-au înregistrat 2.484 de cazuri de viroze respiratorii, din care 2.295 au fost diagnosticate drept infecţii de căi respiratorii superioare.
Purtătorul de cuvânt al DSP Maramureş, dr. Călin Man, a declarat marţi că valorile înregistrate se încadrează în nivelul aşteptat pentru această perioadă, însă cu o uşoară creştere.
Până acum, în judeţ au fost distribuite 30.270 doze vaccin gripal sezonier pentru protecţia persoanelor de peste 65 de ani, din care au fost administrate până în prezent 4.503 doze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Virozele în contiună creştere Numărul virozelor respiratorii în judeţul Maramureş s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Maramureş: Peste 2.500 de cazuri de viroze respiratorii, în ultima perioadă Baia Mare, 26 ian /Agerpres/ - Peste 2.500 de cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate în judeţ, săptămâna trecută, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii a crescut, într-o săptămână, de aproape 2,5 ori Aproximativ 2.200 de bistriţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii în intervalul 5-11 ianuarie, 76 dintre aceştia ajungând să fie internaţi în spital. Numărul îmbolnăvirilor a fost de circa 2,5 ori mai mare decât cel din săptămâna precedentă, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.