Cele mai citite
 


Vrancea: Elevii se opun vaccinării împotriva A/H1N1
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a din Vrancea s-au opus vaccinării împotriva gripei A/H1N1.
Autorităţile sanitare spun că vaccinul este recomandat, dar nu obligatoriu, şi decizia le aparţine elevilor.
'Foarte puţini elevi au dorit să fie vaccinaţi împotriva gripei A/H1N1. În şcoli s-au făcut şedinţe în care li s-au explicat părinţilor beneficiile acestui vaccin, dar nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze. Există, în general, o reticenţă asupra vaccinurilor', a declarat Iordache Bostan, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.
În schimb, jandarmii, poliţiştii şi pompierii au dorit să se vaccineze.
'Suntem în proces de vaccinare. Un procent foarte mic din cei care au fost întrebaţi au spus că nu vor să se vaccineze', a precizat medicul Marcel Papuc de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.
Cadrelor din MAI li s-a oferit posibilitatea să aleagă între vaccinul sezonier şi vaccinul pandemic, majoritatea alegându-l pe cel pandemic.
Campania de vaccinare continuă şi în unităţile sanitare unde cei care doresc să se protejeze împotriva virusului pandemic o pot face cu ajutorul vaccinului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Se aşteaptă dozele de vaccin împotriva gripei A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au solicitat de la Ministerul Sănătăţii alocarea a 48.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1.
Teleorman: Studenţii se opun vaccinării împotriva A/H1N1 Doar aproximativ zece la sută dintre cei 400 de studenţi de la facultăţile din Alexandria ale Universităţii Biotera au acceptat să facă vaccinul împotriva gripei A/H1N1.
Vrancea: Poliţiştii au primit dozele de vaccin pentru gripa nouă Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt primii cetăţeni din judeţul Vrancea care au primit doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1.
Tulcea: Campania de vaccinare continuă în şcoli Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va continua activitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, chiar dacă elevii au intrat vineri în vacanţă.
Vrancea: Alte nouă cazuri de gripă nouă confirmate Focşani, 29 nov /Agerpres/ - Alte nouă cazuri de contaminare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, duminică, în judeţul Vrancea, numărul total al persoanelor diagnosticate cu gripă nouă în acst judeţ fiind de peste 50.
Ialomiţa: Mii de doze de vaccin contra gripei noi, neadministrate Slobozia, 7 ian /Agerpres/ - Angajaţii din domeniul medical, cei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi din mass media pot fi consideraţi cei mai reticenţi în privinţa administrării vaccinului contra gripei cu virus A/H1N1.