Cele mai citite
 


Amenzi în valoare de 23.200 lei aplicate de ANSVSA
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aplicat 31 amenzi contravenţionale, în valoare de 23.200 lei, şi 115 avertismente operatorilor economici, în urma unor controale derulate în perioada 27 noiembrie - 7 decembrie 2009, potrivit unui comunicat al ANSVSA.
Autoritatea a realizat 1.662 controale, în cadrul cărora au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. Au fost retrase de la comercializare 292 kilograme de produse alimentare neconforme, a căror valoare însumează 3.294 lei.
Pentru două unităţi din judeţele Vaslui şi Iaşi, au fost emise Ordonanţe de Suspendare a Activităţii, întrucât s-au constatat încălcări ale normelor de igienă.
În urma controalelor, inspectorii au identificat unităţi care funcţionau fără documente de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, operatori care încălcau normele privitoare la manipularea alimentelor şi care derulau operaţiuni de comerţ intracomunitar fără notificarea prealabilă a DSVSA judeţeană.
De asemenea, au fost identificaţi operatori care comercializau produse alimentare în ambalaje deteriorate, etichetate necorespunzător şi care nu au putut demonstra trasabilitatea produselor comercializate.
'Având în vedere că în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă se produc şi se comercializează cantităţi mai mari de produse alimentare, am decis intensificarea acţiunilor de control în unităţile de producţie şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor. Este o acţiune prin care vrem să prevenim situaţii neplăcute care ar putea umbri sărbătorile românilor', a declarat Marian Zlotea, preşedintele ANSVSA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de 406.200 lei Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care activează în cadrul 'Comandament Iarna 2009 - 2010', au aplicat, în perioada 15 noiembrie 2009 - 15 ianuarie 2010, în staţiunile montane din judeţele Braşov şi Prahova, 207 amenzi contravenţionale, în valoare...
Inspectorii ANSVSA au controlat 456 de unităţi de alimentaţie publică şi au dat amenzi în valoare de 283.960 lei Inspectorii sanitari veterinari au sancţionat cu 147 de amenzi, în valoare de 283.960 de lei, şi cu 86 de avertismente mai multe unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare a alimentelor care nu respectau condiţiile de igienă şi de funcţionare, în urma controalelor efectuate în perioada 26 noiembrie...
Inspectorii ANSVSA au dat amenzi de aproape 22.000 lei Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, care activează în 'Comandamentul de Iarnă 2009 - 2010', au aplicat opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.800 de lei, în urma unor acţiuni de control desfăşurate în Azuga şi Câmpina.
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
ANSVSA a desfăşurat activităţi de control în unităţile de producţie din sectorul ouălor; amenzi de peste 27.000 de lei Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a desfăşurat, în perioada 18 iulie - 5 august 2016, activităţi de control în unităţile de producţie din sectorul ouălor şi al produselor din ouă, iar în urma deficienţelor constatate inspectorii au aplicat 23 de avertismente şi...