Cele mai citite
 


Introducerea asigurărilor private reprezintă o necesitate
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În acest an, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, (CASMB) a înregistrat o creştere a serviciilor necesare, mai ales la ambulanţe, unde cererile au crescut cu 10% -12%, comparativ cu 2008, a declarat, marţi, dr. Adina Geană, preşedinte director general.
Potrivit acesteia, au fost peste 70.000 de solicitări în plus, printre motivele acestor creşteri aflându-se lipsa banilor, fapt care îi determină pe oameni să ajungă la ambulanţă, unde tratamentul este gratuit, iar persoanele neasigurate au dreptul numai la asistenţa de urgenţă.
Dr. Adina Geană a spus există pacienţi care nu au încă un medic de familie - 8%-10% din cei 2 milioane de asiguraţi de la nivelul Capitalei.
'Avem trei zone în Bucureşti cu un grad de înscriere scăzut, este vorba de periferia cartierului Colentina, Fundeni, Rahova, Ferentari, Baicului, adică 20.000 de cetăţeni care nu sunt înscrişi. Derulăm mai multe programe pentru zonele respective cu medicii de familie şi sperăm că se vor finaliza bine. Medicii de familie sunt implicaţi pentru informarea acestor cetăţeni', a subliniat dr. Geană.
Directorul CASMB apreciază că este necesar să se introducă asigurările private şi co-plata, pentru a degreva asigurările sociale.
La rândul său, dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, a spus că a avut o colaborare foarte bună cu CASMB, problema se pune pentru anul viitor, când nu se ştie ce procent din PIB va primi sănătatea.
'Dacă se dovedeşte că va fi un procent mai mic decât în acest an, atunci vor fi probleme, pentru că deja o parte din bani au fost cheltuiţi din anul viitor', a opinat dr. Mihăilă. Aceasta a adus în discuţie şi sistemul de informatizare unic - SIUI - care a înregistrat unele eşecuri, deoarece nu recunoaşte toţi pacienţii sau include persoane care nu mai sunt în sistem.
În ceea ce priveşte co-plata, medicul apreciază că este binevenită, cu condiţia să nu suplinească lipsurile prin proasta finanţare de la buget.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CASMB: Serviciile acordate răniţilor de la Colectiv pentru perioada de urgenţă, decontate; ulterior, fiecare caz va fi analizat Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) precizează că toate serviciile acordate celor 30 de răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, pentru perioada de urgenţă, au fost decontate.
Dolj: Medicii de familie au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate Craiova, 7 ian /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să se mute la altă casă de asigurări de sănătate, pe motiv că aceasta este singura soluţie de a scăpa de 'ilegalităţile, abuzurile, reaua-credinţă şi lipsa colaborării unor angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Dolj'.
CASMB a primit vineri solicitări de la 251 de medici de familie de preluare a cardurilor de sănătate Un număr de 251 medici de familie au solicitat să preia vineri de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti cardurile de sănătate pentru asiguraţii lor faţă de doar 171 de medici de familie care au cerut acest lucru în primele luni ale anului.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţă suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţia cu Casa de Asigurări.
Dr. Alis Grasu: Nu poate fi vorba de concurenţă pe principii de egalitate privat-stat în domeniul ambulanţei Bugetul contractat anual de către serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov aprobat de Casa de Asigurări de Sănătate a fost depăşit, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul serviciului, care a opinat totodată că nu poate fi vorba de concurenţă pe principii de egalitate în acest domeniu...