Cele mai citite
 


Primul caz mortal de gripă A H1N1 în Cipru
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ciprul a înregistrat primul caz mortal de gripă A H1N1, fiind vorba de o fetiţă de cinci luni, decedată la Nicosia din cauza unor complicaţii neurologice, a anunţat marţi Ministerul cipriot al Sănătăţii, transmite AFP.
Potrivit spitalului Makarios din capitală, fetiţa suferea de complicaţii neurologice serioase şi era conectată de circa trei săptămâni la aparatul de respiraţie artificială din cadrul serviciului de reanimare.

'(Decesul) a survenit pentru că gripa nu s-a dezvoltat într-o manieră normală', a explicat directorul spitalului Andreas Hadjidemetriou. Majoritatea cazurilor de gripă sunt provocate de o formă minoră de virus, în special datorită iernilor blânde din această parte a Mediteranei, consideră autorităţile sanitare cipriote.

În prezent în spitalul Makarios sunt trataţi 28 de copii purtători ai virusului A H1N1, dar viaţa lor nu este pusă în pericol, a precizat directorul.

'Acest caz tragic demonstrează necesitatea ca grupele de risc să fie vaccinate cât mai repede posibil', a comentat ministrul cipriot al sănătăţii, Chruistos Patsalides.

Ciprul a lansat la 23 noeimbrie o mare campanie de vaccinare gratuită contra gripei A H1N1, de care beneficiază persoanele cele mai vulnerabile, între care femeile însărcinate, copiii suferinzi de astm, persoanele care suferă de maladii cardiace şi personalul din domeniul sanitar. Guvernul are în vedere vaccinarea în următoarele luni a 400.000 de ciprioţi, adică a aproape jumătate din populaţia republicii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Austria: primul caz mortal de gripă H1N1, o fetiţă italiană de 11 ani Un fetiţă italiană de 11 ani a murit luni de gripă H1N1 la Innsbruck /vest/, primul caz mortal al epidemiei de gripă porcină înregistrat în Austria, a anunţat spitalul unde era internată.
Gripa A /H1N1/: campanie de vaccinare în Iran cu vaccinuri din Franţa Iranul va lansa în următoarele zile o campanie de vaccinare împotriva gripei A/H1N1/ cu vaccinuri achiziţionate în special din Franţa, informează AFP.
Canada: primul caz mortal de gripă aviară (H5N1) în America de Nord O canadiană ce s-a întors dintr-o excursie în China a murit la începutul anului de gripă aviară de tip H5N1, primul caz mortal în America de Nord, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Rona Ambrose, citată de AFP.