Cele mai citite
 


Maramureş: Doar 46 de eleve, vaccinate împotriva HPV
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 46 de fete din clasele a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate, de la începutul lunii, cu prima doză împotriva cancerului de col, urmând că în ianuarie şi mai 2010 să le fie administrate a doua şi a treia doza de vaccin.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, prof. Pavel Filip, a precizat marţi că, potrivit statisticilor, în judeţ există 2.736 de eleve în clasele a VI-a şi a VII-a, care ar urma să fie cuprinse în campania de vaccinare anti-HPV.
Judeţului Maramureş i-au fost repartizate 5.439 de doze, dintre care au fost distribuite în teritoriu doar jumătate, restul fiind păstrate la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Maramureş: Interes scăzut pentru vaccinul anti-HPV Direcţia de Sănătate Publică Maramureş(DSPM) a achiziţionat 3.000 de doze de vaccin anti-HPV destinat prevenirii cancerului de col uterin.
Comunicat de presă - Direcţia de Sănătate Publică Maramureş Informăm şi pe această cale populaţia din judeţul Maramureş că numărul de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii este în nivelul aşteptat pentru această perioadă. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Gorj: Doar 107 eleve vaccinate împotriva HPV Doar 107 fete din judeţul Gorj, din cele 4.617 declarate eligibile pentru vaccinare împotriva cancerului de col uterin, s-au vaccinat până acum, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.