Cele mai citite
 


Transplant pulmonar în străinătate, aprobat
miercuri, 4 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 4 feb /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a aprobat cererea de ajutor pentru un pacient în vârstă de 31 de ani, care are nevoie urgentă de un transplant de plămâni, în străinătate.

În şedinţa de guvern de joi, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale vor propune aprobarea hotărării prin care se va acorda un ajutor de 120.000 de euro pentru pacientul Dimulescu Daniel, în vederea efectuării unui transplant pulmonar la o clinică de specialitate din Viena, Austria.

Pacientul suferă de microlitiază pulmonară alveolară bilaterală, insuficienţă respiratorie latentă şi nu poate efectua tratamentul în ţară.
Cheltuielile intervenţiei vor fi suportate de la bugetul de stat. Ministerul Sănătăţii va aloca, în acest sens, 20.000 de euro, iar Ministerul Muncii restul sumei de 100 000 de euro.
„ În acest an, am triplat bugetul pentru programul de tratamente în străinătate, pentru că avem cazuri disperate, cum este şi cel al tânărului căruia am decis astăzi să îi acordăm ajutorul financiar. Sunt copii şi tineri care se pot recupera pentru societate şi mi se pare normal să dau importanţa cuvenită acestui program al MS. Sper însă ca, în viitor, multe din aceste intervenţii să poată fi tratate şi la noi în ţară, deoarece avem un corp medical bine instruit ”, a declarat Ion Bazac, ministrul Sănătăţii.
Pe listele Ministerului Sănătăţii se află, în prezent, un număr de 40 de cazuri de pacienţi cu afecţiuni medicale deosebit de grave care, deocamdată, nu pot fi rezolvate în sistemul sanitar din România.
Ministerul Sănătăţii şi-a propus ca în acest an să aloce, pentru aceste cazuri, 2 400 000 lei. AGERPRES/ AS
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.