Cele mai citite
 


Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
După cum susţine dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, dintre bolnavii la care s-a confirmat existenţa virusului AH1N1 au fost declaraţi vindecaţi 90, în prezent mai fiind bolnavi cinci adulţi şi un copil, cinci focare aflându-se în evoluţie.
'Au fost confirmaţi bolnavi în 14 localităţi din judeţ, în două dintre acestea (Sânpaul şi Fântânele) fiind înregistraţi bolnavi de gripă AH1N1 în ultimele 24 de ore. Cei mai mulţi bolnavi, 78, au fost confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între unu şi trei cazuri, alte şapte probe aflându-se în lucru' - a precizat dr. Dana Negru.
Potrivit acesteia, numărul cel mai mare de bolnavi aparţine categoriilor de vârstă 15-19 ani - 38 de cazuri, 10-14 ani - 12 cazuri, şi 50-54 - 8 cazuri.
În ceea ce priveşte programele de vaccinare derulate, dr. Dana Negru a precizat că din cele 2.271 doze de vaccin HPV (Human Papilloma Virus) repartizate judeţului Arad au fost eliberate 180, fiind returnate 30. 66 de doze au fost efectuate unor tinere din clasele a VI-a şi a VII-a, rata de vaccinare fiind de 1,45% din total eligibili.
Medicii continuă de asemenea, vaccinarea antigripală pandemică, judeţului Arad fiindu-i repartizate 25.150 doze, din care 22.400 gestionate de Direcţia de Sănătate Publică Arad iar 2.750 - dedicate angajaţilor MAI. Până acum au fost eliberate 3.869 doze, din care 177 au fost efectuate personalului medico-sanitar, rata de vaccinare a acestei categorii de personal angajat fiind de 3,54%.
În ceea ce priveşte vaccinul gripal de sezon, din cele 20.150 doze repartizate judeţului Arad au fost ridicate 11.154 şi au fost efectuate 8.996 doze, rata de vaccinare fiind de 44,64%.
'Având în vedere că aderenţa la vaccinare a populaţiei este redusă, reiterăm necesitatea consultării medicului de familie sau/şi din reţeaua şcolară, pentru aprecierea individuală a beneficiilor profilaxiei specifice prin vaccinare versus riscurile acesteia. Precizăm că bolile cronice (astmul bronşic, bolile cardiovasculare, pneumopatiile cronice, diabetul zaharat, bolile de metabolism şi nutriţie, obezitatea, cancerul, infecţia HIV/SIDA), precum şi stările fiziologice (sarcina trimestrul II-III), vârsta peste 65 ani, colectivităţile şcolare, contactul profesional/familial cu bolnavii reprezintă riscuri crescute de infecţie respiratorie acută, în contextul circulaţiei comunitare a virusului gripal de tip nou' - a mai arătat dr. Dana Negru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.
Peste o sută de cazuri de gripă nouă în judeţul Arad În judeţul Arad au fost confirmate joi, alte cinci cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 101, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
În judeţul Arad, 112 de cazuri de gripă nouă În judeţul Arad au fost confirmate în ultimele patru zile alte 11 cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 112.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate Arad, 5 dec /Agerpres/ - Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1 au fost confirmate în judeţ, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 90, informează dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate...
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139 La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.
În judeţul Arad, s-a ajuns la 123 de cazuri de gripă nouă Arad, 18 dec /Agerpres/ - În ultimele 48 de ore au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Arad a ajuns la 123, transmite corespondentul AGERPRES.