Cele mai citite
 


Crucea Roşie se teme că odată cu întăririle va creşte şi numărul răniţilor din sudul Afganistanului
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul civililor aflaţi în grija Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ în sudul Afganistanului a crescut cu aproximativ 20 la sută într-un an, paralel cu sporirea prezenţei militare străine în regiune, a afirmat marţi un oficial din cadrul CICR, citat de AFP.
Potrivit lui Karl Mattli, care a condus până recent filiala CICR din Kandahar, victimele ar putea deveni şi mai numeroase odată cu sosirea de noi trupe în cazul în care nu sunt implementate rapid 'măsuri de precauţie'.

'Vom vedea ce se va întâmpla, însă creşterea numărului de trupe a condus în mod clar la un număr mai mare de situaţii de luptă, ceea ce a crescut numărul victimelor civile şi nevoile umanitare', a subliniat el într-un interviu pentru agenţia franceză. 'Ceea ce vă pot spune în termeni de cifre indicative, este că avem în medie o creştere de 15 până la 20 la sută a răniţilor în decurs de un an', a declarat Mattli.

CICR a 'efectuat peste 700 de intervenţii chirurgicale pe lună în timpul verii, ceea ce este un record absolut', a insistat oficialul, arătându-se îngrijorat de această tendinţă, în contextul în care în această regiune, considerată un bastion al talibanilor, sunt aşteptate noi întăriri.

'Dacă ţinem cont de logica observată în ultimii doi ani, sporirea numărului de soldaţi a fost echivalentă cu cea a numărului de răniţi civili, antrenând totodată o progresie a numărului de persoane refugiate, deci ne putem teme că numărul de răniţi va creşte şi mai mult' odată cu sosirea întăririlor, a avertizat Karl Mattli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Crucea Roşie din Belarus mulţumeşte filialei Bacău a Crucii Roşii Române Filiala băcăuană a Cruciia Roşii Române a primit mulţumiri oficiale din partea secretarului general al Crucii Roşii din Belarus, Vicktor Kolbanov, pentru sprijinul pe care l-a acordat celor 46 de persoane, adulţi şi copii, dintre care 12 răniţi, implicate în accidentul rutier petrecut la finele săptămânii...
Crucea Roşie Română oferă sprijin MS în contextul gripei cu virus A H1N1 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a activat deja, la nivel global, planul de acţiune în caz de pandemie.
Crucea Roşie avertizează asupra situaţiei umanitare grave din Siria Damasc, 13 mai /Agerpres/- Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că primul proiect umanitar la nivel mondial pentru anul în curs se va desfăşura în Siria, ca urmare a situaţiei tot mai grave provocate de conflictul din această ţară, relatează agenţia EFE.
Crucea Roşie atrage atenţia că a fost uitat conflictul din Afganistan Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a evidenţiat joi că a fost uitat conflictul din Afganistan şi a avertizat că această situaţie face să crească riscul de accentuare a 'discrepanţei dintre necesităţile populaţiei şi capacitatea organismelor internaţionale şi locale de a le satisface', potrivit...
Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează, marţi, Ziua Mondială de Luptă anti SIDA printr-un marş stradal, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.