Cele mai citite
 


Serviciile medicale scumpe nu sunt întotdeauna şi cele mai bune
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Serviciile medicale scumpe nu sunt întotdeauna şi cele mai bune' este concluzia la care au ajuns experţii OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) în cea de-a cincea ediţie a studiului 'Health at a Glance' (Sănătatea pe scurt), lansat marţi la Paris.
Studiul pune în evidenţă progresele, dar şi costurile extrem de diferite de la o ţară la alta, pentru tratamentul unor boli severe, precum cancerul, astmul sau diabetul. 'Tratamentul pentru astfel de afecţiuni nu este conform celor mai bune practici în numeroase ţări, ceea ce duce la deteriorarea stării de sănătate şi la creşterea costurilor'.
SUA şi Canada au servicii mai bune decât majoritatea celorlalte ţări pentru tratamentul cancerului, reuşind să salveze vieţile mai multor persoane suferind de cancer. Japonia are şi ea rate de supravieţuire ridicate în cazuri de cancer.
Olanda, Italia, Elveţia şi Germania au reuşit să reducă timpul de spitalizare în cazurile de astm sau diabet, dar nici unul din statele membre OCDE nu are servicii de calitate în toate aceste domenii.
'Există posibilitatea pentru toate ţările de a-şi îmbunătăţi eficienţa sistemului medical, fără ca aceasta să implice cheltuieli mai ridicate', a afirmat Angel Gurria, secretarul general al OCDE.
Studiul mai arată că în cazurile de boli de inimă, 5 la sută dintre pacienţi mor după 30 de zile de la spitalizare. În Islanda, Danemarca, Suedia şi Norvegia mortalitatea este redusă la 3 la sută.
Serviciile medicale progresează, ceea ce a făcut în ultimii 5 ani să crească rata de supravieţuire după un atac de cord.
'Health at a Glance' arată că SUA au cheltuit în 2007 suma de 7290 USD pe cap de locuitor pentru sănătate, ceea ce înseamnă de peste 2 ori şi jumătate mai mult decât media din OCDE (2984 USD).
Luxemburgul, Norvegia şi Elveţia cheltuiesc şi ele mai mult decât media OCDE, iar Turcia şi Mexicul cheltuiesc mai puţin de o treime din media OCDE.
Studiul mai cuprinde date despre rata în creştere a obezităţii la adulţi şi copii, ceea ce va creşte cheltuielile cu sănătatea în anii următori.
'Health at a Glance' mai arată că o treime dintre tinerii din ţările membre OCDE s-au îmbătat de cel puţin 2 ori până la împlinirea vârstei de 15 ani şi numai 1 tânăr din 8 în vârstă de 15 ani face exerciţii fizice.
OCDE are 30 de ţări membre, şi anume Australia, Austria, Belgia, Canada, Cehia, Corea de Sud, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Luxemburg, Marea Britanie, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA, Suedia, Turcia şi Ungaria.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA, Elveţia şi Norvegia cheltuiesc cel mai mult pentru servicii medicale (OCDE) La nivel global sumele alocate de actorii statali pentru servicii medicale au crescut foarte mult începând cu anul 1980. În prezent, primele poziţii în ceea ce priveşte sumele destinate anual acestui sector sunt deţinute de SUA, Elveţia şi Norvegia, care alocă 16,9%, 11,1%, respectiv 8,9% din PIB pentru...
Decesele provocate de cancer şi boli cardiovasculare, în scădere în ţările OCDE Mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare şi a cancerului a înregistrat o scădere sensibilă între 1990 şi 2011 în ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relevă un raport al organizaţiei făcut public joi, citat de AFP.
Companiile farmaceutice Boehringer Ingelheim și Lilly revizuiesc structura operațională a alianței strategice, formată pentru dezvoltarea de noi tratamente în domeniul diabetului Începând cu anul 2015, unele țări vor trece la o nouă modalitate de promovare, exclusivă; în restul țărilor, ce reprezintă procentul majoritar al oportunităților oferite de alianță, modalitatea de co-promovare va rămâne neschimbată.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
A fost descoperit un factor de risc genetic pentru cancerul de piele, prostată şi cerebral Oamenii de ştiinţă de la compania biofarmaceutică islandeză deCODE Genetics, împreună cu colaboratori din Islanda, Olanda, Spania, Danemarca, Germania, Suedia, SUA, Marea Britanie şi România, au descoperit o variantă în secvenţa genomului uman asociată cu riscul de a dezvolta carcinomul bazocelular /CCA...
(Corespondenţă) În Spania, combaterea cancerului este strâns legată de cercetare, o viaţă sănătoasă şi condiţii materiale de bază Madrid, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Ruxandra Constantinescu, transmite: Vindecarea cancerului este strâns legată de cercetare, iar în Spania se înregistrează mereu tot mai ridicate procente de depăşire a bolii, însă este oricum vorba de o provocare complexă, pentru că există zeci de tumori diferite...