Cele mai citite
 


Botoşani: Vaccinarea împotriva gripei noi, refuzată de cadrele medicale
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale din Botoşani refuză imunizarea împotriva noii forme de gripă iar rata vaccinării în judeţ este foarte scăzută, a declarat marţi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Doina Botez.
Potrivit acesteia, deşi vaccinul Cantgrip a ajuns în judeţul Botoşani în urmă cu două săptămâni, doar o treime din dozele primite au fost utilizate.
'Am avut surpriza în teritoriu de o receptivitate scăzută în rândul populaţiei. Acolo unde erau unităţi medicale, colegii noştri au avut o reticenţă. Numărul de persoane vaccinate a fost destul de scăzut. Ne aşteptam la un procent de 70-80% şi avem 40% iar în unele locuri mai puţin' - a afirmat Botez.
La Spitalul de Pediatrie din Botoşani, mai puţin de 5% din cei aproximativ 250 de angajaţi au acceptat, până marţi, să fie imunizaţi împotriva virusului AH1N1. Iniţial, vaccinul a fost solicitat de 40 de angajaţi, însă a fost administrat unui număr de 11 persoane.
'Acest vaccin s-ar adresa personalului care vine în contact cu bolnavul, nu şi celor de la birouri. Fiecare a putut decide pentru propria persoană. Nu este cu caracter de obligativitate' - a declarat managerul spitalului, Silvana Tudorache.
Directorul adjunct al DSP susţine că rata de vaccinare a fost mai ridicată în cazul cadrelor militare sau funcţionarilor cu statut special din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.
În prima etapă, în judeţul Botoşani au ajuns 17.000 de doze de vaccin antigripal Cantgrip, produs de Institutul Cantacuzino.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Botoşani: Stocul de vaccin antigripal a fost epuizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a epuizat toate cele 32.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat epidemiologul şef al DSP, Ecaterina Chihaia.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Olt: Suplimentare a dozelor de vaccin împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică Olt va primi marţi seara 10.000 de doze de vaccin antigripal după ce întreaga cantitate de vaccin împotriva gripei noi distribuită în judeţul Olt a fost epuizată.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.