Cele mai citite
 


HG privind înfiinţarea Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, publicată în MO
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, care a nemulţumit Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', acesta anunţând că o va contesta, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.
Noua instituţie s-a constituit?prin comasarea, prin fuziune, a Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar (SNSPMS) şi Centrului Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar din Bucureşti (CNPDSB), care se desfiinţează.
Potrivit actului normativ adoptat de Executiv încă din 18 noiembrie, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB) va funcţiona în subordinea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Carol Davila'' şi în coordonarea Ministerului Sănătăţii, având funcţii didactice, de cercetare ştiinţifică, de proiectare şi de producţie în domeniul sănătăţii publice, administraţiei şi managementului sanitar.
''SNSPMPDSB acordă asistenţă tehnică în domeniul sănătăţii publice şi al managementului sanitar şi are rol de for tehnic şi profesional pentru elaborarea propunerilor de strategii specifice sănătăţii publice. SNSPMPDSB se finanţează integral din venituri proprii'' - se precizează în HG.
SNSPMS este?condusă de Cristian Vlădescu, propus ca ministru al Sănătăţii în Guvernul Croitoru, preşedintele Comisiei de reformă în sănătate de la Cotroceni, iar?CNPDSB îl are la conducere pe profesorul Ionel Sinescu.
''Începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri, directorul general al SNSPMS îşi continuă mandatul în calitate de director general al SNSPMPDSB, până la momentul organizării alegerilor'', se mai menţionează în document.
Directorul general este numit de rectorul UMF 'Carol Davila' pentru un mandat de patru ani şi este membru de drept în Senatul acestei universităţi.
Senatul UMF 'Carol Davila' consideră actul normativ al Executivului 'o încălcare flagrantă a autonomiei universitare' şi susţine că va ataca?hotărârea de guvern la Curtea Constituţională.
Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Capitală a arătat, încă de la adoptarea documentului, că el nu a fost supus dezbaterii publice şi consultării conducerii instituţiei, încălcându-se autonomia universitară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două instituţii din subordinea Ministerului Sănătăţii, trecute la UMF Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Carol Davila' din Capitală a aflat 'peste noapte' că, printr-o hotărâre de guvern de miercuri, are o nouă structură de învăţământ postuniversitar, fără ca actul să fi fost supus dezbaterii publice şi fără consultarea conducerii instituţiei, încălcându-se...
Cristian Vlădescu, propus ministru al Sănătăţii - biofişă Cristian Vlădescu a fost propus, vineri, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, în noul Cabinet al primului-ministru desemnat Lucian Croitoru.
Studenţii UMF 'Carol Davila' vor începe joi noul an universitar Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, dintre care 1.414 "boboci", vor începe, joi, noul an universitar.
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Peste 10.000 de studenţi ai UMF "Carol Davila" au început luni noul an universitar Peste 10.000 de studenţi de la cele patru facultăţi ale UMF "Carol Davila" din Bucureşti, dintre care 1.495 de "boboci", au început luni anul universitar 2016-2017.