Cele mai citite
 


Suceava: Carantină la gripa nouă în Centrul de reabilitare Sasca
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
DSP Susceava a dispus intrarea în carantină a Centrului de Reabilitare Sasca, după ce doi asistaţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, marţi, că instituţia nu poate fi închisă, fiind cu regim special.
'Am instituit măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, am trimis un epidemiolog acolo ca să facă tot ce trebuie. Nu ştiu cum s-au îmbolnăvit cei doi, ori au ieşit prin sat, fiindcă mai obişnuiesc, ori a venit cineva infectat la ei. Sunt oameni care nu fac boala, dar care au microbul şi îl transmit' -a precizat Lăzăreanu.
Cei doi asistaţi de la Centrul Sasca sunt izolaţi şi sub supraveghere medicală, la fel şi restul personalului de acolo, fiind interzise vizitele rudelor.
Potrivit lui Lăzăreanu, cazurile grave de gripă nouă confirmate în judeţ provin în cea mai mare măsură din mediul urban, unde se circulă intens.
Totodată, el a spus că, oficial, nu a apărut încă niciun caz de elev cu gripă nouă într-o şcoală din mediul rural.
'Acolo unde sunt comunităţi semiînchise nu se îmbolnăvesc, ci acolo unde se circulă mult şi se fac tot felul de întâlniri şi activităţi culturale', a spus Lăzăreanu.
Încă patru cazuri noi cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Suceava în ultimele 24 de ore, în afara celor de la Sasca, celelalte fiind din Suceava şi Fălticeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.
Suceava: Carantină în Căminul de bătrâni din Rădăuţi; cinci bătrâni diagnosticaţi cu TBC internaţi în spital Conducerea Căminului de bătrâni din Rădăuţi a dispus limitarea accesului în instituţia socială, după ce cinci dintre cei 47 de bătrâni asistaţi social, diagnosticaţi cu tuberculoză, au fost internaţi în Spitalul Municipal din localitate.
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.
Suceava: Al zecelea deces prin gripă nouă, confirmat Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că va organiza centre de vaccinare pentru populaţie în policlinicile şi spitalele ce au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate.
Suceava: Gravidă confirmată cu gripă nouă Suceava, 2 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie de 31 de ani, din Rădăuţi, gravidă în luna a patra.
Gripa nouă a cauzat al şaselea deces în judeţul Suceava Judeţul Suceava a înregistrat al şaselea caz de deces cauzat de gripa nouă.