Cele mai citite
 


Iaşi: Sate în carantină, din cauza rabiei
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru localităţi din judeţul Iaşi sunt în carantină, după ce medicii veterinari ieşeni au descoperit şi confirmat focare de rabie la trei vulpi şi o vacă.
Potrivit dr. Gabriel Ciobanu, purtător de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Iaşi, comunele aflate în carantină sunt Perieni, Bosia, Aroneanu şi Andieşeni.
' Cadavrele au fost distruse, trimise la incinerator la SC Protan. Aşteptăm rezultatul anchetei pentru a afla de unde provine focarul. Au fost luate măsurile de carantină specifice, cât şi cele de combatere a răspândirii acestei boli', a precizat dr. Ciobanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Măsuri preventive de restricţionare a circulaţiei bovinelor în urma unor focare de dermatoză nodulară Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a impus crescătorilor de animale restricţionarea circulaţiei bovinelor dintr-o zonă în alta ca urmare a apariţiei unor focare de dermatoză nodulară la efective de animale din Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul...
Brăila: Focar de rabie, instituit din cauza unei vulpi turbate Brăila, 30 nov /Agerpres/ - Peste 10 de localităţi din judeţul Brăila se află în carantină de gradul al III-lea, după ce a fost confirmat un focar de rabie la o vulpe din comuna Râmnicelu, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Prefectura Brăila.
Vaslui: Mai multe focare de rabie şi leucoză depistate în judeţ Patru focare de rabie şi şase de leucoză au fost depistate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui în diferite localităţi din judeţ.
Iaşi: Unităţile şcolare, corigente la capitolul autorizaţie de funcţionare Şcoli care funcţionează în casele localnicilor sau în clădiri improprii sau care necesită reparaţii capitale, şcoli fără apă potabilă sunt doar câteva dintre problemele constatate de membrii unei comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Direcţiei de Sănătate Publică...
Focar de rabie în centrul municipiului Iaşi Autorităţile locale din Iaşi au intrat în alertă, joi după-amiază, după ce o pisică fără stăpân a fost diagnosticată cu rabie.
Argeş: Două focare de rabie au apărut în judeţ Autorităţile sanitar-veterinare au identificat două focare de rabie în zona de nord a judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o pisică şi la o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.