Cele mai citite
 


Prahova: Doar 15% dintre liceeni s-au vaccinat împotriva virusului A/H1N1
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cu doar două zile înaintea finalizării primei etape din calendarul de imunizarea a populaţiei împotriva virusului A/H1N1, doar 15% dintre liceeni au acceptat vaccinarea, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
Astfel, din cei peste 18.800 de liceeni au fost vaccinaţi până în prezent doar 2.870, iar din cei peste 12.000 de studenţi ai Universităţii Petro-gaze Ploieşti au fost imunizaţi împotriva gripei noi 242.
Şi în rândul cadrelor medicale din judeţ procentul celor care au acceptat vaccinarea este foarte mic. Din aproape 4.000 de cadre medicale, doar 782 au foat vaccinate împotriva virusului A/H1N1.
Dr. Dan Decebal, purtător de cuvânt al DSP Prahova, susţine că procentul mic de persoane care au acceptat vaccinarea se datorează ideii greşit induse în rândul populaţiei referitoare la efectele adverse ale acestui vaccin.
'Din vaccinările făcute până acum s-a dovedit că este un vaccin sigur şi că nu au existat reacţii adverse grave' a precizat dr. Dan Decebal.
Vaccinul împotriva virusului A/H1N1 nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizându-se în cadru organizat. Aceasta este o măsură suplimentară de protecţie pentru ca vaccinul să ajungă la grupele ţintă, numai astfel putându-se limita numărul de îmbolnăviri.
Ca şi în cazul celorlalte campanii din calendarul de vaccinare al Ministerului Sănătăţii, vaccinarea împotriva virusului A/H1N1 este recomandată, dar nu obligatorie. Orice persoană poate lua decizia de a refuza vaccinarea, dar trebuie să fie conştientă că o face pe propriul risc, aceasta fiind singura modalitate de a se proteja pe sine şi pe cei din jurul său.
Ministerul Sănătăţii a distribuit judeţului Prahova 33.400 de doze de vaccin, iar prima etapă a campaniei de vaccinare se va încheia în data de 10 decembrie.
În această acţiune au fost mobilizate 87 de cadre medicale din cadrul DSP şi 151 de medici de familie.
În judeţul Prahova au fost confirmate până în prezent peste 100 de cazuri de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Hunedoara: Aproape 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi De la începutul acestui an, aproape 30.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, potrivit datelor centralizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Ialomiţa: Mii de doze de vaccin contra gripei noi, neadministrate Slobozia, 7 ian /Agerpres/ - Angajaţii din domeniul medical, cei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi din mass media pot fi consideraţi cei mai reticenţi în privinţa administrării vaccinului contra gripei cu virus A/H1N1.
Sălaj: Jurnaliştii, vaccinaţi împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj organizează, vineri, o sesiune de vaccinare pentru jurnaliştii din judeţ, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a extinde campania de vaccinare împotriva gripei noi la întreaga populaţie din categoriile de risc.
Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.