Cele mai citite
 


Cluj: Salonul de Iarnă al Medicilor, deschis la Muzeul de Artă
miercuri, 9 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salonul de Iarnă al Medicilor, deschis marţi la Muzeul de Artă, prezintă o selecţie din lucrările a 40 de medici şi farmacişti care perseverează în domeniul artelor plastice, pasiunea pentru pictură şi profesiunea pentru care au optat întregind un univers existenţial marcat de creativitate.
''Este ediţia a 39-a a Salonului, organizată într-un moment festiv pe care îl trăieşte, în 2009, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu', împlinirea a 90 de ani de la întemeierea învăţământului medical clujean în limba română. Noi am încercat, în fiecare an, să facem ca acest eveniment să coincidă cu desfăşurarea Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie, pentru că instituţia medicală ne-a adoptat, într-un fel, chiar şi cu editarea albumului de artă cu lucrările expuse la salon. Anul acesta, cele două evenimente nu au avut chiar o desfăşurare simultană, dar salonul s-a deschis tot sub auspiciile UMF. Spre deosebire de anii precedenţi, expoziţia va fi deschisă mai multe zile'' - a declarat pentru AGERPRES coordonatoru l acestei manifestări, Laura Poantă, şef de lucrări la UMF.
Potrivit Laurei Poantă, an de an lucrările de la Salonul de Iarnă al Medicilor sunt mai bune iar medicii artişti par să intre într-o competiţie şi să vină mereu cu noi creaţii.
Şi studenţii au fost încurajaţi să vină la acestă manifestare, mai ales cu artă fotografică.
'Faptul că la salon expun şi tinerii reprezintă o garanţie că mişcarea medicilor artişti va avea continuitate şi va rămâne în istorie', consideră prof. univ. dr. Dumitru Dumitraşcu, de la UMF, care s-a ocupat ani în şir de organizarea acestei manifestări.
În cele trei mari săli rezervate acestei manifestări de Muzeul de Artă sunt expuse lucrări interesante, unele clasice, altele abstracte, printre cele pline de farmec numărându-se picturile Geogetei Mutuleac - ''Vază cu flori'' şi Gabrielei Truşcă - ''Mesteceni'', precum şi reuşitele fotografii semnate de Adrian Munteanu şi intitulate ''Dimineaţa de vis'', ''Încremenire'', ''Negurile Toamnei'' şi ''Miraj'', toate peisaje de toamnă, surprinse în ceaţa care acoperă misterios universul vegetal.
Salonul va fi deschis până în 30 decembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Cluj: Începe examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca începe miercuri, cea mai mare concurenţă, de 7,3 candidaţi pe un loc, fiind la Facultatea de Tehnică Dentară, cu 219 înscrişi pe 30 de locuri
UMF Cluj, acceptată într-un club elitist al universităţilor care fac educaţie pentru profesii de sănătate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca a fost acceptată în cel mai elitist club mondial al instituţiilor care prestează educaţie pentru profesii de sănătate, fiecare instituţie de învăţământ superior ce doreşte să se afilieze fiind selectată după o analiză foarte severă,...
Cluj: UMF a demarat lucrările la imobilul în care va funcţiona Centrul de Cercetare în Medicină Avansată Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca a inaugurat joi lucrările la clădirea viitorului Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională, finanţate cu fonduri europene.
Cluj: UMF va deschide primul Centru de cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională din România Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca va deschide primul Centru de Cercetare în medicină Avansată şi medicină Translaţională din ţară.
Rectorul UMF Cluj: Ne aşteptam la o participare mai mare la examenul de rezidenţiat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj a organizat, duminică, o sesiune specială de rezidenţiat la care au participat 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 432 de locuri.