Cele mai citite
 


Senatul SUA abandonează opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de stat
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Democraţii din Senatul american au convenit, după mai multe zile de negocieri secrete, să abandoneze opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de guvern, o concesie făcută moderaţilor, al căror vot va fi crucial pentru adoptarea proiectului de reformă a sănătăţii, informează miercuri AP.
Liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, a anunţat că a fost găsit 'un acord larg' între progresişti şi moderaţi asupra acestei probleme controversate, ceea ce ar trebui să permită finalizarea textului în discuţie de mai multe luni.

În locul acestei opţiuni publice, menită să concureze asiguratorii privaţi, democraţii au în vedere un sistem privat ce ar putea fi supervizat de o agenţie publică federală.

În schimb, marţi seară, oponenţii avortului au eşuat la un singur vot (54-55) în adoptarea unor restricţii mai severe pentru întreruperea voluntară de sarcină în proiectul de reformă a sănătăţii, discutat în Senat. Senatorii au respins un amendament ce viza să împiedice utilizarea de fonduri publice pentru finanţarea avorturilor, cu excepţia cazurilor de patologii grave sau de sarcini rezultate din viol sau incest.

Votul de marţi ar putea complica sarcina lui Harry Reid de a aduna cele 60 de voturi necesare pentru adoptarea reformei ce vizează să facă accesibilă asigurarea de sănătate celor 36 milioane de americani care nu dispun de ea, una din marile priorităţi ale preşedintelui Barack Obama.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.