Cele mai citite
 


Vâlcea: Două cazuri de rabie provocate de un bursuc turbat
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bursuc turbat a muşcat două persoane din comuna vâlceană Olanu, a declarat, miercuri, Florinel Constantinescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Vâlcea.
'A fost confirmat diagnosticul de rabie pentru două femei din comuna Olanu, care au locuinţa mai aproape de pădure. Incidentul s-a produs în grădina gospodăriei proprii. Personalul nostru a luat măsuri pentru a preveni răspândirea bolii. Au fost vaccinate în acest sens animalele din gospodăria familiei şi s-au impus restricţii pentru circulaţia acestora', a declarat directorul DSV.
Totodată, a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică pentru a lua măsurile ce se impun.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: DSP face apel la părinţi pentru vaccinarea copiilor împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea precizează, printr-un comunicat de presă remis joi, AGERPRES, că este obligatorie vaccinarea copiilor, instituţia amintită făcând apel la părinţi să nu mai refuze imunizarea copiilor lor împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR).
DSP Vâlcea aşteaptă în zilele următoare refacerea stocului de vaccin hexavalent şi antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea stă destul de bine la capitolul vaccinuri, cel hexavalent urmând să fie completat în zilele următoare, a declarat marţi pentru AGERPRES directoarea instituţiei, Lorena Mărgăritescu.
Anchetă a DSP Vâlcea în cazul apariţiei unui focar de hepatită A la liceul din Horezu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a început luni o anchetă epidemiologică, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu hepatita virală de tip A, în oraşul Horezu, a declarat pentru AGERPRES, dr. Luminiţa Apostolescu, şefa DSP Vâlcea.
Vâlcea: Alertă la o şcoală din oraşul Brezoi după descoperirea unui focar de hepatită virală de tip A Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a declanşat o operaţiune pe linie medicală în oraşul vâlcean Brezoi după ce a fost descoperit un focar de hepatită virală de tip A la o şcoală din cartierul "Valea lui Stan", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Luminiţa...
Vâlcea: Focar de TBC la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovary" din Râmnicu Vâlcea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a efectuat joi o dezinfecţie în cadrul Colegiului Alexandru Lahovary, după ce un elev de clasa a X-a a fost diagnosticat cu TBC, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Luminiţa Apostolescu.
Vâlcea: Măciuca, singura localitate din judeţ unde toţi câinii vor fi vaccinaţi şi microcipaţi gratuit Comuna Măciuca din judeţul Vâlcea va fi prima localitate din judeţ în care toţi câinii vor fi microcipaţi, înregistraţi şi vaccinaţi antirabic gratuit, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Văduva, acţiunea fiind realizată de o fundaţie din Germania.