Cele mai citite
 


Ungaria: Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire pe teritoriul Ungariei, a declarat miercuri ministrul sănătăţii, Tamas Szekely, audiat de comisia parlamentară de resort, informează MTI.
Săptămâna trecută, 42.900 de pacienţi s-au prezentat la medic cu simptome gripale, cu şase procente mai mulţi decât în intervalul anterior.

Numărul bolnavilor a scăzut considerabil în centrul ţării, unde epidemia avea ritmul cel mai alert de extindere, a precizat ministrul.

Până în prezent, 25 de persoane purtătoare ale virusului H1N1 au decedat în Ungaria, iar peste 22% dintre locuitori au fost vaccinaţi împotriva gripei noi, potrivit bilanţului indicat de ministrul sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii s-a vaccinat împotriva gripei noi Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, s-a vaccinat luni, la Academia Europeană HIV/SIDA împotriva gripei noi.
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...
Gripa nouă: al cincilea deces în Ungaria Ungaria a înregistrat al cincilea deces legat de virusul A(H1N1), victima fiind un adolescent în vârstă de 15 ani, care a încetat din viaţă într-un spital din Szolnok, în centrul ţării, a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Tamas Szekely, citat de MTI şi AFP.
Epidemia de gripă nouă, în extindere în Elveţia Epidemia de gripă nouă este în extindere în Elveţia, unde mai mult de 2.400 de cazuri noi au fost confirmate în ultima săptămână, iar numărul lor este aşteptat să crească în zilele următoare, transmite vineri portalul swissinfo.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Ţările vecine vin în ajutorul Ucrainei împotriva gripei noi Slovacia, România, Polonia şi Ungaria vor trimite Ucrainei, ţară puternic afectată de epidemia de gripă nouă, ajutoare pentru lupta împotriva virusului A/H1N1, relevă un comunicat emis luni Ministerul ucrainean de Externe, citat de Interfax.