Cele mai citite
 


Iaşi: Părinţii refuză să îşi imunizeze fiicele
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 280 din cele aproape 10.000 de eleve de clasa a VI-a şi a VII-a din judeţul Iaşi au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Marius Voicescu, afirmă că de la demararea campaniei începută pe 26 noiembrie şi până în prezent s-au vaccinat 280 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a.
Conform ultimei raportări, 43 din totalul de 280 de eleve s-au vaccinat în cursul săptămânii trecute.
În prima tranşă, în judeţul Iaşi au ajuns aproximativ 5.000 de doze de vaccin. La nivelul judeţului, în urma catagrafierii, s-a constatat că în clasele a VI-a şi a VII-a sunt 9.988 de eleve.
După finalizarea primei etape, care va avea loc până în vacanţa de iarnă, urmează ca în ianuarie şi mai 2010, elevele de 13 şi 14 ani, să le fie administrată a doua şi, respectiv, a treia doză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A început vaccinarea anti HPV Autorităţile sanitare ieşene au început campania de imunizare a elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a împotriva cancerului de col uterin.
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Iaşi: A crescut numărul vaccinărilor pentru HPV Numărul femeilor care se vaccinează împotriva Virusului Papiloma Uman (HPV) a crescut în ultimul timp, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Vâlcea: Peste 1.500 de eleve vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin Un număr de 1.520 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost repartizate pentru judeţul Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES Gabriela Ene, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.
Brăila: Doar 70 de fetiţe, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Doar 70 de fetiţe de clasele a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate până în prezent în Brăila împotriva cancerului de col uterin, deşi la nivelul judeţului au fost alocate 3.300 de doze de vaccin.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...