Cele mai citite
 


Sălaj: Sălăjenii nu se vaccinează împotriva gripei noi
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar ceva mai mult de 1% din sălăjenii ce ar fi trebuit să fie vaccinaţi împotriva gripei noi au acceptat vaccinarea, de la demararea campaniei şi până în prezent.
Mai exact, este vorba de 438 de persoane din rândul elevilor, personalului medical, al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN), numărul total ar celor ce ar fi trebui să le fi administrat vaccinul fiind de 38.100.
'Am primit, în prima fază, 10.900 de doze de vaccin, din care 9.300 pentru personalul medical şi elevii cu vârsta peste 16 ani şi 1.600 de doze pentru angajaţii MAI şi MApN. Până în prezent au fost vaccinaţi împotriva grupei provocate de virusul A/H1N1 un număr de 78 de elevi de liceu, trei studenţi, 190 de persoane din rândul cadrelor medicale şi 167 dintre angajaţii din structurile MAI şi MApN', a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Sanda Stanca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.
În Sălaj au fost confirmate, până în prezent, patru cazuri de gripă nouă, dintre care unul la un medic de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Necesar de 3.000 de doze de vaccin hexavalent Necesarul de vaccin hexavalent pentru judeţul Sălaj este de 3.000 de doze, acesta urmând a fi acoperit în perioada imediat următoare, în două tranşe, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Ligia Marincaş
Sălaj: 6.000 de vaccinări împotriva gripei noi în două zile Circa 6.000 de persoane din Sălaj s-au vaccinat, luni şi marţi, împotriva virusului A/H1N1, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, după ce în toată luna decembrie numărul celor vaccinaţi a fost de circa 2.300.
Sălaj: Jurnaliştii, vaccinaţi împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj organizează, vineri, o sesiune de vaccinare pentru jurnaliştii din judeţ, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a extinde campania de vaccinare împotriva gripei noi la întreaga populaţie din categoriile de risc.
Sălaj: În judeţ nu există surse de îmbolnăvire cu rujeolă În Sălaj s-au semnalat în 2016 doar şapte cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, toate fără probleme deosebite, virusul fiind contactat din judeţele învecinate, cel mai probabil din Cluj, unde a existat un focar al acestei boli, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Peste o sută de cazuri de gripă nouă în judeţul Arad În judeţul Arad au fost confirmate joi, alte cinci cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 101, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.