Cele mai citite
 


Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a arătat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate cinci noi cazuri de gripă de tip A/H1N1, toate la adulţi.
Potrivit acestuia, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar 'Sf. Spiridon' din Iaşi se află în continuare zece persoane infectate cu virusul pandemic, dintre care şase respiră cu ajutorul aparatelor.
Până în momentul de faţă, la Iaşi s-au înregistrat 283 cazuri, din care 215 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti iar restul de 68 de cazuri sunt confirmate pe criterii epidemiologice, întrucât sunt contacţi de grad 0.
Cu toate acestea, atât elevii, cât şi cadrele medicale s-au dovedit, deocamdată, a fi refractare în ceea ce priveşte vaccinarea pentru virusul pandemic. În spitalele din municipiul reşedinţă nici măcar un sfert din personalul angajat nu a solicitat vaccinul gratuit pentru gripa pandemică.
Potrivit ultimelor date centralizate, până acum s-au vaccinat 510 de angajaţi din spitale. Cea mai mare 'opoziţie' este la Spitalul de Neurochirurgie şi la Spitalul CFR, unde niciunul dintre angajaţi nu s-a vaccinat.
Cazuri sporadice de vaccinare pentru gripa A/H1N1 s-au înregistrat la câteva unităţi de învăţământ preuniversitar din Iaşi, doar 133 elevi fiind dispuşi să se imunizeze împotriva gripei noi. Aceeaşi situaţie poate fi întâlnită şi în rândul studenţilor celor cinci universităţi de stat. Din cei peste 10.000 de studenţi doar 84 s-au imunizat. De asemenea, vaccinate pentru gripa pandemică au fost şi 55 de cadre din armată şi poliţie.
La Iaşi, au fost distribuite până acum 78.000 de doze de vaccin pentru virusul A/H1N1.
Începând de săptămâna viitoare, în cabinetele medicilor de familie va începe imunizarea persoanelor de peste 16 ani care suferă de boli cronice. Sunt vizate persoanele cu afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi obezii.
Vaccinarea bolnavilor cronic se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în unităţile sanitare de tratament specifice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Noi cazuri de gripă de tip A/H1N1 Alte şase cazuri de gripă de tip A/H1N1 au fost confirmate în ultima săptămână la Iaşi, de specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...