Cele mai citite
 


Boc: Trebuie curmat "cancerul" din sistemul de sănătate
joi, 5 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că ceea ce s-a întâmplat în unele spitale din ţară, în speţă la Slatina sau la Satu Mare, demonstrează că ''avem probleme în sistem'' şi a spus că soluţia este ''curmarea cancerului din sistem cu bisturiul''.

''Eu sunt mândru de corpul medical din România, dar, din nefericire, avem probleme în funcţionarea sistemului care nu mai pot fi tolerate. Nu ştiu, ţin de bani, ţin de resursa umană, ţin poate de neglijenţă, de un prost management. Eu nu pot accepta să fiu prim-ministru într-o ţară şi să nu fac nimic'', a afirmat Boc.

El şi-a manifestat satisfacţia de a avea un partener ''foarte serios'' în ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.
''Eu mă bucur că am în ministrul Bazac un partener foarte serios, care şi-a luat munca în serios. El ia acum toate castanele sistemului. Nu e admisibil ca un om să fie purtat cu căruciorul la trei spitale, să nu-l bage nimeni în seamă şi să moară fără o intervenţie de urgenţă. Acest lucru este inacceptabil. Aici trebuie mers cu bisturiul, curmat cancerul care este în sistem şi pus ordine. Şi am încredere că acest lucru îl vom face, respectând corpul medical'', a spus Emil Boc.
Primul-ministru a menţionat că există şi medici de elită în România, care au rămas să lucreze în ţară, deşi puteau să câştige mult mai bine în străinătate.
Şeful Executivului a taxat, însă, modul în care funcţionează sistemul spitalicesc, dând exemplul cazului din Slatina.
''Cum e posibil să văd cum o persoană a fost ţinută pe la trei spitale până a aduce asigurarea de acasă, dacă are sau nu. Păi, dacă e intervenţie de urgenţă, i-o faci. Pe urmă discuţi dacă are asigurare şi cine o plăteşte. Aici cred eu că trebuie lucrat. Totuşi, e vorba despre oameni, nu poţi să trateze un om ca pe o bucată de hârtie. Nu ai hârtie, nu te tratez. Asta înseamnă o alienare a fiinţei umane, ceea ce nu e firesc. E specific unei societăţi de piaţă, dar aici trebuie intervenit precis. Cred că împreună cu ministrul Bazac vom reuşi să punem ordine în sistem'', a spus Emil Boc. AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 21-25 noiembrie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 21 - 25 noiembrie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 10 - 14 aprilie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai: