Cele mai citite
 


Botoşani: Caz de rabie la o bovină
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şapte persoane, printre care şi medicul veterinar, din comuna Frumuşica sunt în îngrijirea medicilor după ce au intrat în contact cu o bovină bolnavă de rabie, a declarat miercuri epidemiologul-şef Ecaterina Chihaia.
Potrivit acesteia, cei şapte pacienţi au fost vaccinaţi şi vor fi monitorizaţi timp de 28 de zile, după ce s-a constatat că vaca sacrificată avea rabie.
'Toate persoanele care au venit în contact cu animalul de când a prezentat simptomatologie de boală şi până la sacrificare sunt imunizate antirabic, prin Centrul antirabic din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase', a precizat Ecaterina Chihaia.
Autorităţile sanitare spun că acesta este primul caz de rabie înregistrat în judeţul Botoşani în 2009. Ultimele cazuri de rabie au fost anul trecut, în comunele Şendriceni şi Mihăileni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Măsuri luate de autorităţi după apariţia a trei cazuri de rabie Botoşani, 31 oct /Agerpres/- Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia de Sănătate Publică au declanşat anchete pentru depistarea tuturor animalelor şi persoanelor care ar fi putut să se îmbolnăvească, ca urmare a înregistrării a trei cazuri de rabie, a anunţat, miercuri...
Botoşani: Autorităţile sanitar-veterinare, în alertă din cauza gripei porcine africane din ţările vecine Botoşani, 28 ian/ Agerpres/- Autorităţile sanitar- veterinar au cerut, joi, prefectului Costică Macaleţi să reconstituie Consiliul judeţean de combatere a bolilor pentru pesta porcină africană.
Botoşani: Primul caz de suspiciune de îmbolnăvire cu gripă porcină Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Botoşani este suspectat că ar fi contactat virusul gripei porcine, a declarat marţi, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al judeţului, medicul Ecaterina Chihaia.
Botoşani: Măsuri speciale de la un caz de rabie Botoşani, 26 sep/ Agerpres/- Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a dispus vaccinarea tuturor animalelor dintr-o localitate, în urma înregistrării unui caz de rabie. Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a fost confirmat un caz de...
Botoşani: Medic de familie verificat de Casa de Asigurări după ce a anunţat că îşi vinde cabinetul şi pacienţii Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Botoşani a declanşat o anchetă pentru a verifica activitatea unui medic de familie care a postat un anunţ pe un site de specialitate prin care îşi anunţă intenţia de a vinde cabinetul medical, inclusiv pacienţii asiguraţi aflaţi pe lista sa.
Botoşani: Fost medic trimis în judecată pentru 131 de infracţiuni de corupţie Botoşani, 15 sep/ Agerpres/- Un fost medic din Botoşani a fost trimis în judecată, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru săvârşirea unui număr de 131 infracţiuni de luare de mită, dintre care 38 în formă continuată, şi a 20 de infracţiuni de abuz în serviciu, se arată într-un comunicat...