Cele mai citite
 


Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor s-a dublat
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Gorj a înregistrat, în săptămâna 1-8 decembrie, peste 2.000 de cazuri de viroze şi pneumonii, numărul acestora dublându-se de la ultima centralizare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, în perioada menţionată au fost înregistrate 1.442 de viroze şi 664 de pneumonii, cele mai multe la copii.
'În cazul virozelor, cele mai multe afecţiuni - 532 - au fost înregistrate la copiii cu vârsta între 5 şi 14 ani, iar la persoanele cu vârste între 15 şi 29 de ani - 391 cazuri. 76 de persoane au necesitat internare pentru tratament de specialitate. În ceea ce priveşte pneumoniile, cele mai multe cazuri, 180, au fost la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30-64 ani şi la copiii înre 5-14 ani, 163 de cazuri. 104 bolnavi au fost internaţi', a precizat Elena Piţian.
Dozele de vaccin antigripal au sosit la sfârşitul lunii noiembrie în judeţ, într-o primă fază urmând să fie vaccinate 54.000 de persoane, primii vizaţi fiind bătrânii şi copiii.
Elena Piţian a menţionat că, momentan, campania de vaccinare antrigripală este în desfăşurare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere Direcţia de Sănătate Publică Gorj a înregistrat, în săptămâna 27 octombrie - 3 noiembrie, aproximativ 800 de cazuri de viroze şi pneumonii, numărul acestora crescând de la ultima centralizare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Numărul virozelor şi al pneumoniilor continuă să crească Numărul virozelor şi al pneumoniilor s-a dublat în ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică Gorj înregistrând în perioada 3-10 noiembrie peste 1.700 de îmbolnăviri, faţă de săptămâna 27octombrie - 3 noiembrie când au fost înregistrate circa 800 de viroze şi pneumonii.
Gorj: Au scăzut virozele şi pneumoniile Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii înregistrate în perioada 17-24 noiembrie de Direcţia de Sănătate Publică Gorj a scăzut faţă de săptămâna 10-17 noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Număr mic de viroze la începutul anului Numărul virozelor şi al pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână de Direcţia de Sănătate Publică Gorj a scăzut considerabil faţă de perioada precedentă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână, în scădere Aproximativ 1.500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere cu circa 200 de cazuri comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...