Cele mai citite
 


Olt: Doar 139 de persoane vaccinate împotriva gripei noi
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea împotriva gripei noi a fost privită cu reticenţă în judeţul Olt, unde din cele 17.150 de doze de vaccin primite au fost folosite numai 139.
Epidemiologul Gabriela Gogiu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, a precizat că până acum s-au vaccinat 30 de cadre medico-sanitare, 24 de elevi şi 85 de cadre din Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Numărul cadrelor medicale vaccinate împotriva gripei porcine este aproape nesemnificativ având în vedere că numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt peste 1500 de cadre medico-sanitare şi au apărut şi zvonuri că la Secţia de Primiri Urgenţe, unul dintre medici ar fi bolnav iar alţi colegi ai săi ar fi fost şi ei bolnavi. Susţinând că nu pot divulga date despre bolnavii de gripă, reprezentanţii DSP refuză să spună dacă au fost cazuri de gripă nouă la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţe Slatina.
De la începutul pandemiei de gripă, în judeţul Olt au fost confirmate 25 de cazuri, două fiind confirmate numai în ultimele 24 de ore.
Din cauza îmbolnăvirii de gripă nouă a unei eleve din clasa a X-a de la Colegiul Naţional ''Ioniţă Assan'' din Caracal, elevii din clasa în care învaţă fata bolnavă vor sta acasă până la începutul săptămânii viitoare şi starea lor de sănătate va fi permanent monitorizată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Continuă vaccinarea împotriva gripei noi Alexandria, 25 ian /Agerpres/ - Ultimul caz de gripă nouă în judeţul Teleorman este un bărbat, cadru sanitar care a vaccinat mai multe persoane fără a apela el însuşi la această formă de imunizare.
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate solicită suplimentarea vaccinurilor împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat, joi, suplimentarea dozelor de vaccin împotriva gripei noi cu 10.000 de bucăţi, deoarece stocul iniţial, de 16.100 doze, este aproape de epuizare.
Peste o sută de cazuri de gripă nouă în judeţul Arad În judeţul Arad au fost confirmate joi, alte cinci cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 101, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Olt: Suplimentare a dozelor de vaccin împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică Olt va primi marţi seara 10.000 de doze de vaccin antigripal după ce întreaga cantitate de vaccin împotriva gripei noi distribuită în judeţul Olt a fost epuizată.