Cele mai citite
 


Guvernul transmite gratuit 1.150.000 de doze de vaccin gripal în R. Moldova, Ucraina şi Macedonia
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Executivul a decis, miercuri, să acorde sprijin umanitar de urgenţă Republicii Moldova, Ucrainei şi Macedoniei în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu gripa A/H1N1, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Astfel, vor fi transmise gratuit 1.150.000 de doze de vaccin gripal cu tulpina pandemică, dintre care: 500.000 de doze în Republica Moldova; 400.000 de doze în Ucraina şi 250.000 de doze în Macedonia.
Cheltuielile pentru transportul dozelor de vaccin sunt suportate de Guvernul de la Bucureşti, pe teritoriul României, şi de guvernele celorlalte ţări pe teritoriile acestora.
Ioana Muntean a precizat că Executivul a decis ca dozele de vaccin să fie acordate prin intermediul unei hotărâri de guvern, şi nu printr-un proiect de lege ce urma să fie promovat în Parlament de către miniştrii parlamentari, aşa cum se stabilise cu două săptămâni în urmă, întrucât acordarea ajutorului nu mai putea fi întârziată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa A/H1N1: Afganistanul declară stare de urgenţă sanitară şi închide şcolile Afganistanul a declarat luni stare de urgenţă sanitară pentru a ajuta guvernul să prevină răspândirea rapidă a virusului A/H1N1 şi a dispus închiderea şcolilor pentru trei săptămâni ca parte a măsurilor luate împotriva noului virus gripal, relatează Reuters.
Maramureş: Un nou caz de gripă A/H1N1 Un nou caz de gripă nouă la un bărbat de 34 de ani din municipiul Sighetu Marmaţiei a fost confirmat marţi, după ce cu o zi în urmă o femeie gravidă şi fiul ei de 4 ani, din comuna Săcălăşeni, au fost internaţi la Spitalul de Boli Contagioase din municipiul Baia Mare cu diagnostic identic.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Brăila: Dozele de vaccin antirabic mai ajung doar o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dozele de vaccin antirabic de la Brăila mai ajung doar o săptămână, secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă având în stoc, în acest moment, doar 150 de doze de vaccin, după cum a declarat şeful secţiei, dr. Ileana Grecu.
Doze de vaccin împotriva A/H1N1 livrate până pe 30 noiembrie Următoarele cinci transporturi de vaccin gripal pandemic vor pleca, în cursul zilelor de vineri şi sâmbătă, către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene din zonele de centru, vest şi est ale ţării, urmând ca, până pe 30 noiembrie, să fie livrate în teritoriu toate cele 1.340.000 de doze de vaccin Cantgrip...