Cele mai citite
 


Hotărârea privind suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat, aprobată de Guvern
joi, 10 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea numărului de locuri pentru rezidenţiat de la 3.000 la 4.500, punând astfel în practică decizia luată în urmă cu o săptămână, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.
'Numărul de locuri pentru rezidenţiat va creşte cu 1.500 pentru specializarea medicina de familie, de la 3.000 la 4.500', a precizat, la Palatul Victoria, Ioana Muntean.
Decizia suplimentării numărului de locuri pentru rezidenţiat a fost luată întrucât concursul din noiembrie a fost promovat de 4.351 de absolvenţi de medicină, iar prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei numărul de posturi era de doar 2.985.
Creşterea numărului de posturi permite confirmarea pe posturi a medicilor rezidenţi şi dă posibilitatea acestora de a beneficia de un loc de muncă conform diplomei de licenţă, a spus Ioana Muntean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul a aprobat un memorandum privind suplimentarea numărului de locuri pentru rezidenţiat Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum prin care va fi suplimentat numărul de locuri pentru rezidenţiat cu încă 1.500 pentru specializarea medicina de familie.
MS despre rezidenţiat: Repartiţia candidaţilor se face cu respectarea OUG privind organizarea concursului Candidaţii care au obţinut punctajul minim de promovare la rezidenţiatul organizat în Bucureşti vor fi repartizaţi prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislaţiei în vigoare, a informat joi Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis AGERPRES.
Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat din 17 noiembrie Un număr de 5.102 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat care va avea loc în data de 17 noiembrie, dintre aceştia 1.942 pentru a susţine examenul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila" din Bucureşti.
Timiş: Medicii rezidenţi se vor plânge lui Antonescu şi Geoană Un grup de medici rezidenţi, absolvenţi ai promoţiei 2009 a Universităţii de Medicină din Timişoara, îi aşteaptă să soseasca, marţi, la Timişoara, pe Mircea Geoană şi Crin Antonescu pentru a le înmâna câte o scrisoare de protest.
Buzău: În premieră, concurenţă pe posturile de medici rezidenţi Un număr de 17 candidaţi şi-au depus dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău pentru cele 12 posturi de rezidenţi scoase la concurs de patru spitale din judeţ.
Vasile Cepoi: Examenul de rezidenţiat, două noutăţi: rezidenţiatul pe post şi dinamica de personal Examenul de rezidenţiat din data de 25 noiembrie va avea două noutăţi, rezidenţiatul pe post şi stabilirea numărului de medici rezidenţi în funcţie de dinamica de personal din următorii ani, a anunţat vineri, la Târgu Mureş, Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.