Cele mai citite
 


Femeile însărcinate reprezintă 14 la sută din totalul morţilor din cauza gripei A, în China
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare chineze pregătesc un plan special de vaccinare împotriva gripei AH1N1 pentru femeile însărcinate, în rândul cărora au fost înregistrate până la ora actuală circa 14 la sută din totalul morţilor provocate de virus, în China, transmite, joi, Efe.
Un raport dat publicităţii, joi, de ziarul China Daily arată că aproape 8% din femeile însărcinate chineze prezintă forme grave de H1N1, iar 46 din ele au murit din cauza gripei porcine.

Alte grupuri cu risc crescut de îmbolnăvire sunt reprezentate de bolnavii cronici, copii şi persoane de vârsta a treia, a amintit Ministerul chinez al Sănătăţii.

'Se recomandă ca femeile însărcinate să se consulte cu medicul obstetrician înainte de a lua o decizie cu privire la vaccinare', a recomandat Zhao Kai, expert în cadrul Academiei Chineze de Inginerie.

Din totalul de morţilor cauzate de H1N1 în China, aproximativ 47 la sută erau bolnavi cronici, iar 18 la sută erau obezi. Bărbaţii reprezintă 58 la sută din totalul deceselor înregistrate, potrivit primei liste de morţi publicate de Beijing.

Centrul de Prevenţie a Îmbolnăvirilor a menţionat că majoritatea gravidelor au murit după cea de-a şasea lună de sarcină, iar în unele cazuri bebeluşii au supravieţuit infecţiei. Centrul recomandă administrarea de antivirale cum ar fi Tamiflu, imediat cum se detectează simptome ale bolii.

China a vaccinat până în prezent 31 de milioane de persoane, dispunând de rezerve pentru alte 26 de milioane, potrivit datelor oficiale. Ţara asiatică a înregistrat în ultima lună 194 de morţi din cauza gripei A, dintr-un total de 100.000 de persoane infectate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
China accelerează programul de vaccinare împotriva gripei A(H1N1) Autorităţile sanitare chineze au anunţat marţi că au intensificat campania de vaccinare împotriva gripei A(H1N1), iar numărul cazurilor mortale s-a dublat în câteva zile, ajungând la 30, transmite AFP.
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.