Cele mai citite
 


Vieţi salvate de specialiştii în transplant de organe
joi, 5 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Echipe conduse de reputaţi profesori şi specialişti efectuează, joi şi vineri, în coordonarea Agenţiei Naţionale de Transplant, mai multe operaţii de transplant de cord, rinichi, ficat, iar tendoanele şi pielea vor fi depozitate în bănci.

 

La spitalul Floreasca, echipa condusă de prof. dr. Şerban Brădişteanu, a efectuat un transplant de cord. Pacientul este bine şi se află la reanimare, a declarat pentru AGERPRES dr. Victor Zota, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant.
La Spitalul Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu şi prof. dr. Ionel Sinescu urmează să efectueze, în noaptea de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, operaţii de rinichi şi ficat.
Dr. Victor Zota a precizat că nu a putut fi prelevat ficatul de la donatorul din Bucureşti întrucât suferea de steatoză. La Cluj, prof. Dr. Mihai Lucan va efectua un transplant de rinichi.
Dr. Victor Zota a precizat că, în acest an, este al treilea transplant real efectuat din cei opt donatori aflaţi în moarte cerebrală care aveau şi acordul aparţinătorilor. Nu au putut fi prelevate organele întrucât persoanele sufereau de diverse afecţiuni care nu permiteau prelevarea organelor.
Tendoanele şi pielea vor intra în banca de organe, ţesuturi şi celule de la Spitalul Grigore Alexandru şi de la Spitalul Colentina. Prelevarea de organe s-a realizat de la doi donatori în centrele din Bucureşti şi Tg. Mureş.
Medicii mulţumesc familiilor care au fost de acord cu donarea organelor şi au înţeles importanţa acesteia în procesul de salvare a vieţii bolnavilor.
"Transplantul este, în România, o latură a medicinii care funcţionează. Medicina românească are valori. Trebuie să ţinem cont de ele şi să le apreciem. Medicii români salvează vieţi şi avem multe exemple pozitive. Avem medici bine pregătiţi şi aparatura necesară în cele 6 centre existente, iar intervenţiile sunt mult mai ieftine decât în străinătate", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.
Faţă de anul 2006, anul trecut s-a înregistrat o creştere de 56% a intervenţiilor de transplant. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.