Cele mai citite
 


Israelul va transfera în Fâşia Gaza peste 30.000 doze de vaccin antigripal
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile israeliene vor transfera în Fâşia Gaza cel puţin 30.000 de doze de vaccin împotriva gripei H1N1, după ce şase persoane au decedat din cauza gripei noi, în ultimele cinci zile, a indicat joi un responsabil israelian, citat de AFP.
'Vom transfera 30.000-40.000 de vaccinuri furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deoarece împrejmuirea de securitate nu împiedică extinderea epidemiei', a declarat postului de radio al armatei colonelul Mosh? Levy, şeful unităţii de legătură şi coordonare în Fâşia Gaza.

Acesta a precizat că Israelul va oferi la rândul său zece mii de doze de vaccin populaţiei din teritoriului palestinian controlat în totalitate de mişcarea islamistă Hamas.

Gripa nouă a provocat o veritabilă psihoză în rândurile celor aproximativ 1,5 milioane locuitori grav afectaţi de blocada israeliană asupra teritoriului palestinian, reclamând lipsa medicamentelor şi a informaţiilor din partea autorităţilor islamiste.

Ultimul deces de gripă H1N1 a fost cel al unei femei de 54 de ani, înregistrat miercuri.

Farmaciile au fost luate cu asalt, fiind golite de măşti de protecţie şi de gelul dezinfectant pentru spălarea mâinilor.

Autorităţile israeliene au anunţat marţi că, pentru a controla extinderea maladiei, vor coopera cu Autoritatea Naţională Palestiniană /ANP/, care în prezent administrează doar Cisiordania ocupată.

La rândul său, ANP a indicat că va aloca opt milioane dolari pentru achiziţionarea vaccinului antigripal în special pentru Cisiordania, unde au fost semnalate 1.250 cazuri de îmbolnăvire.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia donează Kosovo 5.000 de doze de vaccin antigripal Guvernul Turciei a donat Kosovo 5.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), a anunţat joi, la Priştina, ministrul interimar al sănătăţii, Alus Gasi, citat de Tanjug.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Germania îşi va incinera stocurile de vaccin antigripal pentru H1N1 Germania va incinera în jur de 16 milioane de doze de vaccin antigripal pentru H1N1 neutilizate, au anunţat autorităţile regionale miercuri, în contextul în care s-au cheltuit circa 230 de milioane de euro pentru a face faţă pandemiei anunţate, relatează AFP.
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.