Cele mai citite
 


Sălaj: Jurnaliştii, vaccinaţi împotriva gripei noi
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj organizează, vineri, o sesiune de vaccinare pentru jurnaliştii din judeţ, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a extinde campania de vaccinare împotriva gripei noi la întreaga populaţie din categoriile de risc.
'Pentru limitarea răspândirii virusului gripal de tip A/H1N1, în urma recomandării Ministerului Sănătăţii, DSP Sălaj organizează, pentru jurnaliştii din presa locală, o sesiune de vaccinare, deoarece şi această categorie socio-profesională prezintă un risc crescut de a contacta şi răspândi virusul', a declarat, joi, Mihai Cheşeli, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Comitetul Naţional pentru Gripă a decis, pentru limitarea răspândirii virusului pandemic A/H1N1, vaccinarea gratuită, începând de săptămâna viitoare, a persoanelor cu afecţiuni cronice, dar şi a persoanelor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg.
În ceea ce priveşte campania de vaccinare desfăşurată în rândul elevilor, personalului medical, al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN), în Sălaj doar 438 persoane s-au vaccinat, deşi numărul total ar celor ce ar fi trebui să le fi administrat vaccinul este de 38.100.
În judeţ au fost confirmate, până în prezent, patru cazuri de gripă nouă, dintre care unul la un medic de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Sălaj: Creşte numărul solicitărilor de vaccinare împotriva gripei noi Tot mai mulţi locuitori ai Sălajului solicită, în ultima perioadă, vaccinarea împotriva virusului gripei noi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj cerând deja alocarea de doze suplimentare.
Sălaj: 6.000 de vaccinări împotriva gripei noi în două zile Circa 6.000 de persoane din Sălaj s-au vaccinat, luni şi marţi, împotriva virusului A/H1N1, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, după ce în toată luna decembrie numărul celor vaccinaţi a fost de circa 2.300.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Galaţi: Gripa nouă a făcut a şasea victimă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit confirmarea celui de-al şaselea deces din judeţ din cauza virusului gripal AH1N1, a anunţat, marţi, directorul instituţiei, dr. Valentin Boldea.
Sălaj: Vaccinul împotriva gripei sezoniere, în procedură de achiziţie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj este în procedură de achiziţie a dozelor de vaccin antigripal, suma alocată în acest sens de Ministerul Sănătăţii fiind de 143.000 de lei, în acest an urmând a fi vaccinaţi gratuit doar vârstnicii.