Cele mai citite
 


Peste jumătate dintre români vin la serviciu când sunt bolnavi
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 dec /Agerpres/ - Aproape 40 la sută dintre români se prezintă la locul de muncă dacă sunt bolnavi, de teamă să nu-şi piardă jobul, în timp ce alţi 23,26 la sută vin la serviciu pentru că nu-şi permit să piardă din banii de salariu, în cazul unui concediu medical, conform celui mai recent sondaj online propus de site-ul de recrutare Myjob.
Această situaţie are loc în condiţiile în care România se află în plină epidemie de gripă porcină, iar specialiştii din sănătate avertizează că vârful îmbolnăvirilor va fi atins după sărbătorile de iarnă.
Potrivit acestui sondaj, mai puţin de o cincime dintre participanţii la cercetare, respectiv 18,81 la sută, afirmă că îşi iau concediu medical atunci când se îmbolnăvesc, în timp ce 24 la sută declară că stau acasă pentru că nu vor să rişte să-şi îmbolnăvească şi colegii de serviciu.
Sondajul a fost realizat online la nivel naţional, în intervalul 9 noiembrie - 9 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 7.383 de respondenţi.
Dintre aceştia, 47 la sută sunt tineri cu vârsta între 21 şi 30 de ani. 44 la sută dintre participanţii la sondaj sunt absolvenţi de facultate, 10 la sută deţin şi o diplomă de masterat şi unu la sută chiar MBA. Aproape o treime dintre respondenţi, respectiv 28 la sută sunt din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Estonienii merg la serviciu şi când sunt bolnavi pentru a nu pierde la salariu Aproximativ 60% dintre estonieni au afirmat că merg la serviciu chiar şi atunci când sunt bolnavi pentru a nu pierde o parte din salariu după cum prevede legislaţia de austeritate în această ţară baltică cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, potrivit unui sondaj de opinie efectuat recent, informează...
Revista online Das Cloud lansează Macroscop, primul proiect de data journalism din România. cum arată fișa medicală a românului în ultimii 3 ani, așa cum se desprinde ea din căutările medicale făcute pe internet? presa influențează puternic interesul utilizatorilor de internet pentru anumite afecțiuni sistemul de sănătate ar putea folosi aceste informații pentru intervenții punctuale...
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Numărul românilor angajaţi în Marea Britanie s-a triplat într-un an Numărul românilor care au venit în Marea Britanie pentru a-şi căuta un loc de muncă s-a triplat în ultimul an. Aproape 17.500 de cetăţeni români au sosit anul trecut în Albion, potrivit unui serviciu de recrutare online, comparativ cu 5.000 în 2009, relatează în ediţia sa electronică cotidianul Express...