Cele mai citite
 


Capitala şi Ilfov, deservite de un serviciu unic de ambulanţă
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a decis, miercuri, în şedinţă, înfiinţarea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov prin reorganizarea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, a Staţiei Centrale de Transport Sanitar şi Ambulanţa Aeriană şi Serviciului de Ambulanţă al judeţului Ilfov, care se desfiinţează.
Potrivit hotărârii de Guvern aprobate de Executiv, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov este finanţat din venituri proprii şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, iar veniturile proprii provin, în principal, din sumele încasate pentru serviciile prestate pe bază de contracte încheiate cu casele de asigurări de sănătate Bucureşti şi Ilfov, precum şi din alte surse, conform legii.
Personalul din cadrul Serviciului de Ambulanţă al municipiului Bucureşti, al Staţiei Centrale de Transport Sanitar şi Ambulanţa Aeriană Bucureşti şi al Serviciului de ambulanţă al judeţului Ilfov se preiau cu aceleaşi drepturi salariale de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Salarizarea personalului se face conform legii aplicabile personalului contractual din sistemul bugetar, a mai stabilit Executivul.
Structura organizatorică, regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului de ambulanţă Bucureşti-Ilfov se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii în 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Un serviciu unic de ambulanţă pentru Bucureşti şi Ilfov Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti s-a unit cu Serviciul de Ambulanţă al judeţului Ilfov, printr-o hotărârea de guvern aprobată în şedinţa de joi a Executivului.
Proiect de OU de restructurare organizatorică în sănătate: opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene Serviciul de ambulanţă aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii ar urma să aibă, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul MS, opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene de ambulanţă, staţii, substaţii şi puncte de lucru.
Reprezentanţi ai Corpului de control al MS, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul...
Dr. Alis Grasu: Nu poate fi vorba de concurenţă pe principii de egalitate privat-stat în domeniul ambulanţei Bugetul contractat anual de către serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov aprobat de Casa de Asigurări de Sănătate a fost depăşit, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul serviciului, care a opinat totodată că nu poate fi vorba de concurenţă pe principii de egalitate în acest domeniu...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.