Cele mai citite
 


Constanţa: Zeci de cazuri de gripă nouă, reticenţă în acceptarea vaccinării
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 39 de cazuri de gripă nouă s-au înregistrat în judeţul Constanţa din luna mai şi până în prezent, iar unul dintre bolnavi, un bărbat de 45 de ani care suferea şi de alte boli, a decedat la începutul acestei săptămâni.
Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, dr.Mihaela Dinisov, numărul persoanelor suspectate de gripă nouă, în perioada menţionată, este de aproape 200.
Din cele 39 de cazuri confirmate cu virus gripal A/H1N1, 15 persoane au fost infectate în diferite ţări precum Spania, Italia, Anglia, China şi Peru, cinci sunt membre ale familiilor acestora, care au luat virusul intrând în contact cu bolnavii, iar 19 sunt cazuri cu transmitere comunitară locală înregistrate în localităţile Constanţa, Ovidiu, Năvodari şi Mihail Kogălniceanu. Bolnavii au vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani.
DJSP Constanţa a primit, la sfârşitul lunii noiembrie, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie 'I. Cantacuzino', un număr de 52.750 de doze de vaccin antigripal Cantgrip, pentru a fi utilizate împotriva infecţiei cu virusul gripal A/H1N1.
În prima etapă a campaniei, au fost vaccinate 530 de cadre medicale şi aproximativ jumătate din lucrătorii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), iar la sfâşitul săptămânii trecute a început vaccinarea studenţilor şi a liceenilor, din judeţul Constanţa.
Potrivit dr. Mihaela Dinisov, există o reticenţă în acceptarea vaccinării, în special în rândul elevilor.
După ce Ministerul Sănătăţii a extins campania de vaccinare cu Cantgrip la întreaga populaţie de risc, medicii de familie constănţeni solicită vaccinul.
'Medicii de familie ne cer vaccinul, fiind solicitări mai ales din partea bolnavilor cu boli cronice', a menţionat, pentru AGERPRES, reprezentanta DJSP.
Cu privire la infecţiile respiratorii, săptămâna trecută în judeţul Constanţa erau înregistrate 2.442 de cazuri, 73 dintre bolnavi fiind spitalizaţi. Totodată, 932 de constănţeni suferă de pneumonie.
Comparativ cu săptămâna precedentă, numărul virozelor a crescut cu 17,7%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Şapte cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 48, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Constanţa: 52 de bolnavi cu gripă nouă, număr în continuă creştere Alte patru cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 52.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...