Cele mai citite
 


Suceava: Farmaciştii au donat medicamente pentru tratarea bolnavilor de gripă nouă din Ucraina
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciştii suceveni au donat medicamente în valoare de peste 5.000 de lei pentru tratamentul pacienţilor cu gripă nouă din Ucraina.
Acestea au fost trimise la sfârşitul săptămânii trecute, prin Consulatul General al Ucrainei la Suceava, instituţie ce solicitase DSP Suceava ajutor, în contextul pandemiei de gripă porcină din Ucraina.
Colegiul Judeţean al Farmaciştilor Suceava a trimis ucrainenilor produse farmaceutice precum 9-vita, Amoksiklav, Clorfeniramin, Dexamethasone, Fervex, Mydocalm, Nurofen, Paracetamol, Parasinus.
DSP Suceava a iniţiat o campanie umanitară de donare de medicamente şi materiale sanitare pentru ţara vecină.
'În spirit de solidaritate civică şi umanitară facem apel la farmaciile din judeţ pentru a dona, în limita bunăvoinţei, medicamente şi materiale sanitare ce vor fi expediate autorităţilor ucrainene, sub formă de ajutor medical umanitar, pentru a preveni răspândirea şi a combate efectele gripei A/H1N1', a declarat, joi, directorul DSP Suceava.
Preşedinta Colegiul Judeţean al Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş, a declarat că aproximativ 180 de farmacii au cotizat, fiecare, pentru a achiziţiona medicamente în valoare de aproximativ 5.000 de lei. Cu aceşti bani s-au achiziţionat medicamente din nomenclator, din mai multe depozite, pentru că ar fi fost mult mai complicat să trimită fiecare în parte medicamentele.
Cocriş a precizat că au putut fi achiziţionate doar o parte dintre medicamentele solicitate, deoarece nu toate există în nomenclatorul farmaciilor din judeţ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Campanie umanitară pentru dotarea maternităţii Spitalului Câmpulung Moldovenesc Filiala Suceava a Organizaţiei ''Salvaţi Copiii'' derulează pe parcursul a două zile campania umanitară ''Un gest pentru o viaţă'', cu scopul de a achiziţiona un echipament performant pentru Maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, a declarat, vineri, preşedintele filialei, Camelia Iordache...
Iaşi: Campanie umanitară pentru patru copii abandonaţi în sediul primăriei din Podu Iloaei Autorităţile locale şi conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi au demarat o campanie umanitară pentru patru copiii din judeţ care au fost abandonaţi chiar în sediul primăriei din oraşul Podu Iloaei.
Bacău: Campanie umanitară "Caravana de Crăciun", demarată de filiala Crucii Roşii Filiala băcăuană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Bacău a demarat, luni, campania umanitară "Caravana de Crăciun".
Campanie umanitară "Sângele este viaţă" - între 4 martie şi 30 aprilie Campania umanitară "Sângele este viaţă" se va desfăşura între 4 martie şi 30 aprilie, fiind dedicată strângerii de fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale performante necesare păstrării sângelui şi produselor conexe în condiţii optime mai mult timp, informează un comunicat al Fundaţiei Star...
Suceava: Al zecelea deces prin gripă nouă, confirmat Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că va organiza centre de vaccinare pentru populaţie în policlinicile şi spitalele ce au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate.
Campanie umanitară demarată în sectorul 4 pentru sinistraţii din judeţele afectate de inundaţii O campanie umanitară, intitulată ''Din suflet, pentru suflet, ajută-ţi semenii'', care vine în sprijinul sinistraţilor din judeţele afectate de inundaţii, va fi demarată, începând de luni, la iniţiativa primarului sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.