Cele mai citite
 


Olanda anunţă şase decese din cauza febrei Q
vineri, 11 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul olandez a anunţat joi că va vaccina toate caprele şi oile din ţară împotriva febrei Q şi va sacrifica numeroase capre gestante pentru a preveni o răspândire a acestei boli care a cauzat moartea a şase persoane în 2009, transmite Associated Press.
Febra Q este o boală bacteriană rară, care nu se transmite de la om la om şi ale cărei simptome sunt de obicei asemănătoare cu cele ale gripei.

Un număr de circa 2.300 de persoane au contractat febra Q în Olanda în acest an, în creştere faţă de cele 1.000 de cazuri din 2008 şi 168 din 2007.

Numeroase animale poartă această bacterie, însă contactul cu caprele infectate este considerat ar fi principala sursă a transmiterii bolii la oameni.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că intenţionează să sacrifice toate caprele gestante infectate, fără a preciza numărul animalelor care vor fi tăiate.

Majoritatea olandezilor s-au infectat în perioda februarie-mai, când caprele şi oile fată.

'Nu avem cui să ne adresăm în afara ţării pentru un sfat de expert, pentru că este o situaţie unică', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Thijs van Son, care a precizat că, până în prezent, boala nu pare să se fi răspândit în statele vecine Germania şi Belgia.

Potrivit lui Van Son, un motiv pentru care izbucnirea acestei boli a fost atât de severă în Olanda îl reprezintă numărul mare de animale per fermă, combinat cu densitatea populaţiei - una dintre cele mai mari din lume.

În total, există circa 1,2 milioane de oi şi 400.000 de capre concentrate în 350 de ferme în Olanda, o ţară cu 16 milioane de locuitori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Febra Q: Brigitte Bardot denunţă uciderea caprelor şi oilor în Olanda Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot care şi-a dedicat activitatea salvării animalelor, a denunţat joi uciderea cu titlu preventiv a aproximativ 40.000 de capre şi oi în Olanda, ucidere motivată de ameninţarea unei epidemii de febră Q, catalogând-o drept 'un masacru', informează AFP.
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
Olanda: Două persoane au murit după ce au mâncat somon infectat su salmonela În Olanda, două persoane au murit după ce au mâncat somon infectat cu salmonela.
Germania: Încă trei decese cauzate probabil de bacteria EHEC Încă trei decese au fost anunţate sâmbătă de autorităţile sanitare din Germania, provocate probabil de bacteria intestinală EHEC (E. coli enterohemoragic), care continuă să se propage în această ţară, potrivit AFP.
Ştiaţi că? Cu toate acestea, mai putin de jumătate dintre ei sunt diagnosticaţi. Dintre cei depistati ca au boala, mai mult de jumătate au vârste sub 65 de ani, ceea ce arată că BPOC nu mai este doar o boală a persoanelor vârstnice, cum se credea, ci afectează persoane de la vârste mult mai...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.