Cele mai citite
 


Rata de mortalitate a gripei A în Marea Britanie, mult mai scăzută decât se estima iniţial (studiu)
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rata mortalităţii gripei A în Marea Britanie a fost, până la data de 8 noiembrie, de 26 la 100.000 de cazuri (0,026%), 'considerabil mai puţin' decât se temeau la început autorităţile medicale, conform unei anchete publicate joi în British medical journal.
'Prima pandemie a secolului al XXI-lea este considerabil mai puţin letală decât ne temeam la început', subliniază autorii studiului, efectuat sub coordonarea principalului consilier al guvernului britanic în materie de sănătate, Sir Liam Donaldson.

Potrivit cercetătorilor, 63% dintre pacienţii care au murit sufereau de alte patologii serioase.

În plus, studiul constată că dacă cei cu vârste de peste 65 de ani au mai puţine şanse de a fi atinşi de virus, din cauza imunităţii sporite, persoanele din această categorie de vârstă care au contractat totuşi gripa au un risc sporit de deces.

Potrivit studiului, mortalitatea pandemiei este net inferioară celei a precedentelor pandemii. Gripa spaniolă a provocat în 1918 moartea a între 2 şi 3% dintre persoanele afectate, iar pandemiile din 1957-58 şi 1967-68 a circa 0,2% dintre oamenii infectaţi.

Din punctul de vedere al lui Liam Donaldson, scăderea ratei de mortalitate a gripei A s-ar putea explica prin ameliorarea nutriţiei, a condiţiilor din locuinţe şi a îmbunătăţirii îngrijirilor medicale. El subliniază, de asemenea, 'progresele majore în terapia intensivă' care s-au înregistrat de la cea mai recentă pandemie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa aviară, mult mai puţin letală decât se credea (studiu) Gripa aviară ar putea fi mult mai des întâlnită, dar şi mult mai puţin letală în cazul oamenilor decât se considera până acum, relevă un studiu american publicat vineri în revista Science.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
România, printre ţările europene cu cea mai ridicată rată de mortalitate neexplicată după operaţii necardiace România figurează pe locul al treilea, după Letonia şi Polonia, printre ţările europene cu cea mai ridicată rată a deceselor postoperatorii neexplicate în rândul pacienţilor care au suferit intervenţii chirurgicale necardiace, informează vineri irishhealth.com, citând un amplu studiu realizat în 28 de...
Gripa, o boală invariabilă provocată de un virus variabil Gripa este o boală infecţioasă şi contagioasă, respiratorie acută, cu debut imediat şi provocată de virusul gripei. Este însoţită de febră mare, dureri generalizate şi tuse. Dacă evoluează în mod favorabil, aceste simptome nu durează mai mult de patru zile însă prelungirea febrei, peste această perioadă...
Mortalitatea în cazul cancerului de sân, în regres puternic în Europa, dar în creştere în România Mortalitatea provocată de cancerul de sân s-a redus semnificativ în Europa în ultimii 20 de ani, însă în timp ce în Islanda a scăzut cu 45 la sută, în cazul României a înregistrat o creştere de 17 procente, reiese dintr-un studiu publicat de The British Medical Journal şi citat, joi, de Reuters.
Fumatul are o pondere de 40-60% în diferenţa de longevitate între femei şi bărbaţi Mortalitatea datorată fumatului are o pondere de 40-60% în diferenţa de longevitate între femei şi bărbaţi în Europa, arată un studiu publicat marţi online de revista Tobacco Control şi preluat de AFP.