Cele mai citite
 


Peste o sută de cazuri de gripă nouă în judeţul Arad
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Arad au fost confirmate joi, alte cinci cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 101, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Potrivit Dana Negru, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, dintre bolnavii la care s-a confirmat existenţa virusului A/H1N1, 92 sunt vindecaţi, opt adulţi şi un copil fiind încă bolnavi.
'Au fost confirmaţi bolnavi în 16 localităţi din judeţ, în două dintre acestea (Buteni şi Mândruloc) fiind înregistraţi bolnavi de gripă AH1N1 în ultimele 24 de ore. Cei mai mulţi bolnavi, 81, au fost confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între 1 şi 3 cazuri', a precizat dr.Dana Negru.
Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de bolnavi aparţine categoriilor de vârstă 15- 19 ani, 38 de cazuri, 10 - 14 ani, 13 cazuri, 50 - 54 ani, opt cazuri, 25 - 29 ani, şapte cazuri.
Vaccinarea antigripală pandemică în judeţul Arad continuă, până în prezent din cele 25.150 doze repartizate, 22.400 sunt gestionate de Direcţia de Sănătate Publică Arad, iar 2.750 dedicate angajaţilor din cadrul MAI. Rata de vaccinare a personalului medical este de 3,54%.
Pentru vaccinarea sezonieră din cele 20.150 doze repartizate judeţului Arad au fost efectuate 8.996 doze, rata de vaccinare fiind de 44,64%.
Dana Negru a evidenţiat necesitatea vaccinării împotriva gripei noi, în special a pacienţilor cu boli cronice - astm bronşic, boli cardiovasculare, pneumopatii cronice, diabet zaharat, boli de metabolism şi nutriţie, obezitate, cancerul, infecţia HIV/SIDA-, a gravidelor în trimestrele doi şi trei de sarcină, a vârstnicilor peste 65 ani, a celor din colectivităţi şcolare.
Vaccinul împotriva Human Papilloma Virus a fost făcut de 66 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a din judeţul Arad, rata de vaccinare fiind de 1,45% din totalul celor eligibili.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
În judeţul Arad, 112 de cazuri de gripă nouă În judeţul Arad au fost confirmate în ultimele patru zile alte 11 cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 112.
Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: În judeţul Arad au fost confirmate 92 de cazuri de gripă nouă Arad, 6 dec /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că în judeţ au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 92, în ultimele...
În judeţul Arad, s-a ajuns la 123 de cazuri de gripă nouă Arad, 18 dec /Agerpres/ - În ultimele 48 de ore au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Arad a ajuns la 123, transmite corespondentul AGERPRES.
MS: Încă 29 de cazuri de gripă nouă în ţară Încă 29 cazuri noi de gripă AH1N1 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis sâmbătă.