Cele mai citite
 


H1N1: Seulul se va consulta cu Phenianul în problema distribuirii vaccinului Tamiflu
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile de la Seul se vor consulta cu cele de la Phenian pentru asigurarea transparenţei în acţiunea de distribuire a vaccinului împotriva gripei noi H1N1, Tamiflu, în rândurile populaţiei nord-coreene, conform unui recent acord intercoreean, informează vineri Yonhap.
Republica Populară Democrată Coreeană /RPDC, Coreea de Nord/ a anunţat la începutul acestei săptămâni apariţia a nouă cazuri de gripă AH1N1, iar joi şi-a manifestat disponibilitatea de a accepta ajutorul Republicii Coreea /Coreea de Sud/, care s-a angajat să trimită la Phenian aproximativ 500.000 doze de vaccin.

'Considerăm că transparenţa în distribuirea oricărui ajutor acordat Nordului /RPDC/ reprezintă o problemă-cheie', iar Seulul se va consulta cu Phenianul în problema vaccinului Tamiflu, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Unificării sud-coreean.

Referindu-se la aceeaşi problemă, un alt oficial al ministerului sud-coreean a indicat că doar pacienţii care au fost infectaţi cu virusul H1N1 trebuie să beneficieze de respectivul vaccin.

Pe lângă Tamiflu, Coreea de Sud intenţionează să-i trimită RPDC şi alte medicamente profilactice împotriva H1N1, conform aceloraşi surse.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa AH1N1: vaccinul este gata, dar nu le place germanilor Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei AH1N1 începe la 19 octombrie în Germania. Se prevede administrarea a 50 de milioane de doze până la sfârşitul lunii ianuarie. Este cea mai impunătoare mobilizare sanitară din perioada postbelică, dar ea riscă să fie eludată de majoritatea populaţiei, informează...
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Trupele afgane şi internaţionale din Afganistan se confruntă cu gripa AH1N1 Sute de militari afgani, precum şi din cadrul forţei internaţionale din Afganistan, se confruntă cu problema contaminării cu virusul H1N1, pe lângă cea a combaterii insurgenţilor, informează luni Associated Press.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.